Hoe krijg je de perfecte heldere ijsblokjes?

IJsblokjes mogen niet missen op warme dagen. De grote vraag is vaak hoe je van die heldere ijsblokjes het beste kunt maken.

Hier zijn enkele tips om de perfecte ijsblokjes te krijgen.

  1. Gebruik gefilterd water: Het begint allemaal met het water dat je gebruikt. Gebruik gefilterd water om onzuiverheden en ongewenste smaken te vermijden.
  2. Kook het water: Kook het water voordat je het in een ijsblokjesvormer giet. Hierdoor verdwijnen de luchtbellen, waardoor je ijsblokjes helderder worden.
  3. Langzaam en gelijkmatig invriezen: Gebruik een vriezer die de temperatuur gelijkmatig verdeelt. Hierdoor bevriest het water langzaam en hebben luchtbellen geen kans om gevangen te raken, wat resulteert in heldere ijsblokjes.
  4. Gebruik ijsblokjeshouders met deksels: Het gebruik van ijsblokjeshouders met deksels helpt voorkomen dat onzuiverheden en geuren van andere voedingsmiddelen in de vriezer in je ijsblokjes terechtkomen. Ik gebruik zelf die van KitchenLove.
  5. Demineraliseer het water: Als je kraanwater hard is, overweeg dan om het te demineraliseren voordat je ijsblokjes maakt. Dit kan helpen bij het verkrijgen van helderdere ijsblokjes.

Voortaan zul je indruk maken op je gasten en optimaal genieten van je favoriete cocktails. Probeer deze tips!

perfecte ijsblokjes in een glas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *