JBL Boombox 3 review

De JBL Boombox 3 is nu al een tijdje op de markt en beloofde meer te zijn dan zomaar een kleine herhaling van zijn voorganger, de Boombox 2. Met een vernieuwend ontwerp en een reeks intrigerende functies streeft de Boombox 3 ernaar nog meer indruk te maken.

In deze review bekijken we alle aspecten van de JBL Boombox 3. Dus als je graag een vernieuwde versie van de oorspronkelijke Boombox of de Boombox 2 wilt, of als je gewoon op zoek bent naar een nieuwe krachtige luidspreker, lees dan snel verder voor de Boombox 3 review.

Pluspunten van de JBL Boombox 3

  • Vernieuwend ontwerp met prominente JBL-logo.
  • Metalen draaghengsel.
  • IP67-classificatie voor stof- en waterbestendigheid.
  • Verstelbare equalizer voor gepersonaliseerde geluidsinstellingen.
  • Bluetooth 5.3 met de mogelijkheid om twee apparaten gelijktijdig te verbinden.
  • PartyBoost-technologie voor koppeling met andere JBL-luidsprekers.

Minpunten van de JBL Boombox 3

  • Iets zwaarder dan zijn voorgangers.
  • Geen schouderband voor extra gemak.
  • Geen USB-C-poorten voor bekabelde verbindingen en opladen.
JBL Boombox 3

JBL Boombox 3 video review

Heb je geen zin om alles te lezen? Bekijk dan de onderstaande video voor een uitgebreide review van de Boombox 3.

Ontwerp van de JBL Boombox 3

Bij de eerste blik valt het prominente JBL-logo aan de voorkant van de Boombox 3 op, wat misschien niet ieders smaak is, maar het draagt bij aan het algehele design. Ik vind het persoonlijk ontzettend mooi staan.

Een opmerkelijke verandering is het metalen hengsel, dat een vleugje duurzaamheid en klasse toevoegt. Het is echter dat in tegenstelling tot de Xtreme 3, de Boombox 3 geen schouderband heeft, wat sommige gebruikers misschien zullen missen voor extra gemak als je onderweg bent.

Ondanks dat het een draagbare luidspreker is, is de Boombox 3 iets zwaarder dan zijn voorgangers, met een gewicht van 6,7 kilogram. Je zult dit meteen aanvoelen, maar dat doet het niet af aan de draagbaarheid ervan.

Weerbestendigheid

JBL heeft ervoor gezorgd dat de Boombox 3 duurzaamheid biedt met een IP67-classificatie, waardoor het zowel stof- als waterbestendig is. Terwijl de Boombox 2 en de oorspronkelijke Boombox een IPX7-classificatie hadden. De Boombox 3 is op dat gebied dus een verbetering.

De Boombox 3 kan zonder problemen omgaan met regendruppels en zelfs een stortbui. Druk echter niet op de passieve radiatoren aan de zijkanten om ervoor te zorgen dat de bescherming intact blijft.

Batterijduur en geluidsprestaties van de JBL Boombox 3

Met een batterij van 24 uur biedt de Boombox 3 een vergelijkbare capaciteit als de Boombox 2, maar iets minder dan de oorspronkelijke Boombox. Alle drie de modellen geven aan dat ze een batterijduur van 24 uur hebben bij 50% volume.

Bij dagelijks gebruik op 80% volume gaat de Boombox 3 ongeveer 8 uur mee, wat overeenkomt met de prestaties van de Boombox 2.

Wat betreft geluidskwaliteit, heeft de Boombox 3 een helderder standaardgeluid in vergelijking met zijn voorgangers, wat misschien niet ieders smaak is. Gelukkig heeft JBL een instelbare equalizer geïntroduceerd in de Boombox 3, waardoor gebruikers het geluid naar wens kunnen aanpassen.

Met een lichte toename in bas en een vermindering van hoge tonen levert de Boombox 3 een gebalanceerd geluid.

Verbinding en PartyBoost

De Boombox 3 beschikt over Bluetooth 5.3 en biedt het gemak van het gelijktijdig verbinden met twee apparaten. Bovendien zorgt de luidspreker voor nul vertraging bij het kijken van video’s op zowel iPhones als Android-apparaten.

De PartyBoost-technologie van JBL maakt de koppeling mogelijk van meerdere JBL-luidsprekers, waaronder de Boombox 2, Xtreme 3, Charge 5, Flip 6 en Flip 5. Deze functie zorgt voor een uitgebreider bereik tussen luidsprekers en snelle en probleemloze verbindingen.

Productspecificaties van de Boombox 3

KenmerkenJBL Boombox 3
GeluidsweergaveKrachtig JBL Original Pro Sound met nieuwe subwoofer
Totaal uitgangsvermogen316 W
Batterijduur24 uur
ConnectiviteitBluetooth 5.3
Draadloos bereik10 m
Koppelbaar met speakersJa, tot 100 speakers
Water- en stofbestendigIP67 (volledig stofdicht en dompeldicht)
Gewicht6,7 kg
DesignIconisch ontwerp met metalen handgreep en waterdichte/stofdichte stof
Te koop bijJBL (officiële website)
Bol.com

Opmerking: de verkoopprijs is bij de officiële website van JBL vaak het goedkoopst.

Mijn conclusie over de JBL Boombox 3

De JBL Boombox 3 biedt ontzettend veel opvallende verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers. De verbeterde geluidsprestaties, met meer bas en een gebalanceerde geluidssignatuur, zorgen voor een beter geluid.

De instelbare equalizer is een aangename toevoeging, waardoor gebruikers het geluid naar hun voorkeur kunnen afstemmen.

Hoewel sommigen een schouderband kunnen missen en het jammer is dat er geen USB-C-poorten zijn, maakt de Boombox 3 nog steeds indruk met zijn robuuste constructie en IP67-classificatie.

Al met al bewijst de JBL Boombox 3 een waardevolle upgrade te zijn, met meer kracht, duurzaamheid en een instelbare equalizer. Als je op zoek bent naar een krachtige en veelzijdige Bluetooth-luidspreker die indrukwekkend geluid kan leveren, moet de Boombox 3 bovenaan je lijst staan.

Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *