JBL Charge 5 vs Charge Essential 2

Laatst bijgewerkt in augustus 2023

Op zoek naar de perfecte draagbare luidspreker, maar kan je niet kiezen tussen de JBL Flip 6 en JBL Flip Essential 2? Check dit artikel om zelf de juiste keuze te maken.

Verschillen tussen JBL Charge 5 en JBL Charge Essential 2

Voordelen JBL Charge 5 ten opzichte van JBL Charge Essential 2

  • Sterker geluid met dubbele JBL-basradiatoren en racetrack-vormige driver.
  • Hogere waterbestendigheidsclassificatie (IP67) voor volledige stof- en dompeldichtheid.
  • Nieuwere Bluetooth-versie (5.3).
  • Koppelbaar met andere JBL-luidsprekers via PartyBoost.
  • Beschikbaar in meerdere kleuren.

Voordelen JBL Charge Essential 2 ten opzichte van JBL Charge 5

  • Goedkoper.
  • Compact en draagbaar ontwerp.
  • Iets lichter in gewicht.

Vergelijkingstabel JBL Charge 5 vs JBL Charge Essential 2

In deze tabel zie je een vergelijking van de belangrijkste kenmerken tussen de JBL Charge 5 en JBL Charge Essential 2. Beide luidsprekers bieden uitstekende geluidskwaliteit en hebben hun eigen unieke voordelen.

KenmerkenJBL Charge 5JBL Charge Essential 2
GeluidsprestatiesJBL Pro Sound, dubbele JBL-basradiatorenJBL Pro Sound, geoptimaliseerde transducer
WaterbestendigheidIP67 (volledig stofdicht en dompeldicht)IPX7 (stofdichtheid n.v.t., dompeldicht)
Bluetooth-versieBluetooth 5.3Bluetooth 5.1
Batterijduur20 uur20 uur
Draadloos bereik10 meter10 meter
ConnectiviteitKoppelbaar (met PartyBoost)Niet koppelbaar
PowerbankfunctieJaJa
Gewicht0.96 kg0.93 kg
KleurDiverse kleurenZwart
Afmetingen22.3 x 9.65 x 9.4 cm22 x 9.6 x 9.4 cm
Te koop bijJBL (officiële website)
Bol.com
JBL (officiële website)
Bol.com

Opmerking: de verkoopprijs is bij de officiële website van JBL vaak het goedkoopst.

Overzicht van beide producten

De JBL Charge 5 is een krachtige Bluetooth-luidspreker met een opvallend ontwerp, IP67-water- en stofbestendigheid en een indrukwekkende batterijduur van 20 uur. Het beschikt over PartyBoost voor het koppelen van meerdere JBL-luidsprekers en levert een rijke geluidsweergave met JBL Pro Sound. Deze alleskunner fungeert ook als een powerbank voor het opladen van mobiele apparaten. Lees daarnaast onze uitgebreide JBL Charge 5 review.

De JBL Charge Essential 2 is eveneens een Bluetooth-luidspreker met IPX7-waterbestendigheid en een batterijduur van 20 uur. Het biedt de kenmerkende JBL Pro Sound met een geoptimaliseerde transducer voor krachtig geluid. Ook heeft het een ingebouwde powerbankfunctie en is het draagbaar en handig voor buitenactiviteiten. Bekijk ook onze JBL Charge Essential 2 review.

Geluid. Beide luidsprekers beloven JBL Pro Sound, maar de Charge 5 heeft het voordeel van een racetrack-vormige driver en dubbele JBL-basradiatoren, wat kan leiden tot een diepere bas en een indrukwekkende geluidsweergave, vooral in open ruimtes.

Waterbestendigheid. Beide modellen zijn waterbestendig, maar de Charge 5 heeft een hogere IP67-classificatie, wat betekent dat het volledig stofdicht is dat je het kan onderdompelen. Dit kan een belangrijk verschil zijn als je van plan bent de luidspreker mee te nemen naar het zwembad of het strand.

Connectiviteit. Beide luidsprekers ondersteunen Bluetooth, maar de Charge 5 heeft een nieuwere Bluetooth-versie (5.3 tegenover 5.1). Dit kan resulteren in een stabielere verbinding en mogelijk een groter draadloos bereik.

Powerbankfunctie. Beide modellen hebben een ingebouwde powerbankfunctie, waardoor je je apparaten kunt opladen. Dit is een handige functie voor onderweg en kan voorkomen dat je mobiel leeg raakt.

Ontwerp. Beide luidsprekers hebben een compact en draagbaar ontwerp, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. De knoppen en bedieningselementen zijn simpel, minimaal en gemakkelijk te gebruiken. De oplaadpoorten zijn beide Type-C USB, wat handig is omdat deze poorten steeds meer in gebruik zijn.
Batterijduur.
Beide modellen hebben een indrukwekkende batterijduur van 20 uur, waardoor je langdurig van je muziek kunt genieten.

Prijs. De prijs hangt sterk af van waar je het koopt. De JBL Charge Essential 2 is duidelijk goedkoper. Beide producten zijn het goedkoopst bij de officiële website van JBL te koop.

Mijn conclusie over de JBL Charge 5 en Charge Essential 2

Beide luidsprekers zijn uitstekende keuzes met vergelijkbare functies, maar de JBL Charge 5 heeft een voorsprong op het gebied van waterbestendigheid, verbinding en geluidsprestaties met zijn racetrack-vormige driver en dubbele JBL-basradiatoren.

Als je op zoek bent naar een luidspreker voor buiten, kan de Charge 5 een betere keuze zijn. Als waterbestendigheid minder belangrijk is en je een iets goedkopere optie wilt, kan de Charge Essential 2 de beste keuze zijn.

Beide luidsprekers bieden echter een uitstekende geluidskwaliteit, lange batterijduur en handige powerbankfunctie, dus het hangt allemaal af van je persoonlijke voorkeuren.

Lees ook ons artikel ´JBL Xtreme 3 vs JBL Charge 5´ of onze blog over de verschillen tussen de JBL Charge 5 en de Flip 6.

Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *