JBL Charge Essential 2 review

In deze review bekijken we de indrukwekkende JBL Charge Essential 2. Deze compacte, maar krachtige luidspreker heeft de aandacht van velen getrokken en vandaag zullen we ontdekken waarom.

Door de sterke kenmerken van zijn voorganger, de JBL Charge 4, te combineren met de technologische vooruitgang van de JBL Charge 5, belooft de Charge Essential 2 een unieke geluidprestatie te bieden. Laten we snel beginnen!

Pluspunten van de JBL Charge Essential 2

  • Heldere hoge tonen en goed gedefinieerd middenbereik.
  • Diepe en krachtige bas.
  • Compact formaat, stevig materiaal en modern ontwerp.
  • Gebruiksvriendelijke bedieningselementen.
  • Powerbank voor het opladen van apparaten met de 7500 milliampère batterij.

Minpunten van de JBL Charge Essential 2

  • Geen ondersteuning voor de PartyBoost-functie.
  • Misschien minder geavanceerde functies in vergelijking met duurdere modellen.

JBL Charge Essential 2 video review

Heb je geen zin om alles te lezen? Bekijk dan de onderstaande video voor een unboxing van de Charge Essential 2.

Wat meteen opvalt aan de Charge Essential 2

Laten we beginnen met een nadere blik op de JBL Charge Essential 2. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een eenvoudige kopie van de JBL Charge 4, met dezelfde aan/uit-knop aan de bovenkant.

Binnen ligt echter een verborgen juweeltje, want de Charge Essential 2 wordt eigenlijk aangedreven door dezelfde technologie die te vinden is in de zeer geprezen JBL Charge 5.

Met de juiste high en mid-range drivers beschikt het over een indrukwekkend vermogen van 40 Watt RMS, wat overeenkomt met de prestaties van de andere JBL-series.

Charge Essential 2 ontwerp

JBL’s reputatie voor topkwaliteit blijkt duidelijk uit de Charge Essential 2. Trouw aan zijn voorgangers straalt de luidspreker duurzaamheid en elegantie uit.

De LED-indicatoren aan de bovenkant, bekend van de Charge 4, ziet er goed uit samen met de essentiële knoppen voor Bluetooth, volumeregeling en afspelen/pauzeren. Bovendien fungeert de Charge Essential 2 als een powerbank, zodat je andere apparaten kunt opladen met behulp van de 7500 milliampère batterij.

Geluidprestaties van de JBL Charge Essential 2

De ware essentie van de Charge Essential 2 ligt in zijn audiokracht. Uitgerust met high-fidelity drivers is de geluidsprestatie van de luidspreker ronduit opmerkelijk.

De hoge tonen zijn helder en het middenbereik is goed gedefinieerd, wat zorgt voor een indrukwekkende helderheid van het geluid. De bas is diep en krachtig, waardoor je optimaal van de muziek kunt genieten.

Hoewel JBL de basrespons iets heeft verminderd om het te onderscheiden van de Charge 5, levert deze luidspreker nog steeds een uitzonderlijk geluid.

Beperkingen van de Charge Essential 2

Ondanks zijn uitstekende functies heeft de Charge Essential 2 enkele beperkingen om rekening mee te houden.

In tegenstelling tot de Charge 4 en Charge 5 ondersteunt de Charge Essential 2 de functie voor het koppelen van luidsprekers niet, wat betekent dat hij niet kan worden verbonden met andere luidsprekers voor een gesynchroniseerd geluid.

Als deze functie essentieel voor jou is, wil je misschien de modellen uit het hogere segment bekijken.

Productspecificaties van de Charge Essential 2

KenmerkenJBL Charge Essential 2
GeluidsprestatiesJBL Pro Sound, geoptimaliseerde transducer
WaterbestendigheidIPX7 (stofdichtheid n.v.t., dompeldicht)
Bluetooth-versieBluetooth 5.1
Batterijduur20 uur
Draadloos bereik10 meter
ConnectiviteitNiet koppelbaar
PowerbankfunctieJa
Gewicht0.93 kg
KleurZwart
Afmetingen22 x 9,6 x 9,4 cm
Te koop bijJBL (officiële website)
Bol.com

Opmerking: de verkoopprijs is bij de officiële website van JBL vaak het goedkoopst.

Mijn conclusie voer de JBL Charge Essential 2

De JBL Charge Essential 2 is een product dat mij aangenaam heeft verrast met zijn combinatie van kracht en geluid. Door de integratie van Charge 5-technologie onderscheidt het zich van zijn voorgangers en de geluidskwaliteit blijft uitzonderlijk goed.

De Charge Essential 2 heeft een strak en stevig ontwerp en zal hij zeker voldoen aan je verwachtingen. Hoewel hij bepaalde geavanceerde functies, zoals de koppelingsfunctie, mist, compenseert de Charge Essential 2 dit met zijn betaalbaarheid en geluidprestaties.

Als je op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare luidspreker voor dagelijks gebruik, is de Charge Essential 2 een zeer goede optie!

Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *