JBL Clip 4 review

De JBL Clip 4, een van de nieuwste aanbiedingen van het bekende JBL-bedrijf, belooft een zeer draagbare Bluetooth-luidspreker te zijn die solide geluidskwaliteit, betrouwbare draadloze verbinding en uitzonderlijke kwaliteit biedt, allemaal tegen een betaalbare prijs van ongeveer 50 euro.

In deze review zullen we kijken of de Clip 4 echt aan zijn hype voldoet en alternatieven binnen zijn prijsklasse checken.

Pluspunten van de JBL Clip 4

  • Gemakkelijk en snel koppelen met Bluetooth-apparaten.
  • Compact en licht.
  • IP67 waterbestendigheid.
  • Ingebouwde karabijnhaak.
  • Batterijduur van maximaal 10 uur.
  • Heldere mid-range en gedetailleerde hoge tonen.

Minpunten van de JBL Clip 4

  • Bass-prestaties kunnen tekortschieten in termen van helderheid en kracht.
  • Mogelijk niet ideaal voor grotere ruimtes.
  • Geen ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken of interactie met spraakassistenten.
  • Geen bijbehorende app voor aanpassing van de audio-instellingen.
JBL Clip 4

JBL Clip 4 video review

Heb je geen zin om alles te lezen? Bekijk dan de onderstaande video voor een uitgebreide review van de Clip 4.

Verbinding van de JBL Clip 4

Net als de meeste andere JBL-producten, pronkt de Clip 4 met een snelle koppelingsprocedure. Binnen enkele ogenblikken kun je de speaker verbinden met je apparaat door eenvoudig op de Bluetooth-knop te drukken en de Clip 4 te selecteren uit de lijst van beschikbare draadloze apparaten.

Een geruststellend geluidssignaal bevestigt de succesvolle verbinding. De bediening is gebruiksvriendelijk, met knoppen voor aan/uit en volumeregeling, en de toegevoegde handigheid van dubbelklikken op de afspeelknop om nummers over te slaan.

Ontwerp van de Clip 4

Met een gewicht van slechts 225 gram is de JBL Clip 4 indrukwekkend licht en dus draagbaar. Het compacte ontwerp wordt aangevuld door een omhulsel van aluminium en siliconen, wat zorgt voor duurzaamheid.

De mesh stoffen grille beschermt niet alleen de interne onderdelen, maar geeft de luidspreker ook een indrukwekkende IP67 waterbestendigheidsclassificatie, waardoor hij geschikt is voor buiten.

Bovendien maakt de ingebouwde karabijnhaak het gemakkelijk om de luidspreker aan je tas of riemlus te bevestigen.

JBL Clip 4 batterijduur

De Clip 4 maakt gebruik van moderne Bluetooth 5.1 om een stabiele draadloze verbinding met je apparaten tot stand te brengen. Deze bijgewerkte technologie zorgt niet alleen voor een betrouwbare verbinding, maar helpt ook bij het besparen van batterijduur.

Wat betreft de batterijduur, biedt de luidspreker tot 10 uur afspeeltijd, wat voldoende zou moeten zijn voor de meesten. Bovendien zorgt de automatische uitschakelfunctie na 20 minuten inactiviteit voor energiezuinigheid.

Geluid van de JBL Clip 4

Onder de motorkap van de JBL Clip 4 zit een enkele 40-millimeter 5-watt dynamische driver die verrassend kwalitatief mono-geluid met een redelijk breed geluidsveld levert.

De geluidsweergave biedt een duidelijke mid-range respons, aangevuld door gedetailleerde en heldere hoge tonen zonder enige scherpte.

De basprestaties schieten enigszins tekort in termen van helderheid en kracht. Hoewel de maximale volumeweergave van de luidspreker redelijk is, is hij mogelijk niet ideaal voor grotere ruimtes, omdat er compressie-artefacten kunnen optreden bij het opvoeren van het volume.

Alternatieven voor de Clip 4

Voor degenen die op zoek zijn naar alternatieven, is de JBL Clip 3 een budgetvriendelijke optie die vergelijkbare functionaliteit en kwaliteit biedt. Dit model heeft een iets zwakker geluid mede door de oudere Bluetooth 4.1-verbinding.

Beperkingen van de JBL Clip 4

Hoewel de JBL Clip 4 uitblinkt op vele vlakken, heeft hij ook een paar beperkingen die het vermelden waard zijn.

In tegenstelling tot sommige van zijn concurrenten en voorgangers, zoals de Sony XB13 en JBL Clip 3, heeft hij geen ingebouwde microfoon, waardoor gebruikers geen telefoongesprekken kunnen beantwoorden of met spraakassistenten kunnen communiceren.

Bovendien betekent het ontbreken van een bijbehorende app dat je de audio niet kunt aanpassen aan je voorkeur of verschillende modus en firmware-updates kunt verkrijgen.

Productspecificaties van de Clip 4

KenmerkenJBL Clip 4
GeluidsweergaveSolo geluidsweergave
Totaal uitgangsvermogen5 W
BatterijduurTot 10 uur
WaterdichtIP67 (volledig stof- en waterdicht)
Bluetooth-versieBluetooth 5.1
KoppelbaarNee
KarabijnhaakJa
Gewicht239 g
Kleurenopties8 verschillende kleuren
Te koop bijJBL (officiële website)
Bol.com

Opmerking: de verkoopprijs is bij de officiële website van JBL vaak het goedkoopst.

Mijn conclusie over de JBL Clip 4

Kortom, de JBL Clip 4 is ongetwijfeld een solide draagbare Bluetooth-luidspreker die bewonderenswaardige geluidprestaties biedt gezien zijn prijs en ontwerp.

Met zijn duurzame constructie, ingebouwde karabijnhaak en gemakkelijke bediening is het een goede optie voor degenen die zoeken naar een simpele maar goede speaker voor buiten.

Dus, als je op zoek bent naar een zeer betaalbare en zeer draagbare Bluetooth-luidspreker, is de JBL Clip 4 absoluut het overwegen waard!

Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *