JBL Flip 6 vs JBL Charge 5

Laatst bijgewerkt in augustus 2023

Op zoek naar de perfecte draagbare luidspreker, maar kan je niet kiezen tussen de JBL Flip 6 en JBL Charge 5? Laat mij je helpen de juiste keuze te maken voor de juiste JBL-speaker.

Verschillen JBL Flip 6 tussen JBL Charge 5

Voordelen JBL Flip 6 ten opzichte van de JBL Charge 5

 • Compact en draagbaar ontwerp
 • Lichter in gewicht (550 g)
 • Ideaal voor onderweg en kleinere activiteiten
 • Lagere prijs (op moment van schrijven)
 • Geschikt voor verticaal of horizontaal neerzetten

Voordelen JBL Charge 5 ten opzichte van de JBL Flip 6

 • Krachtiger geluid met stereo geluidsweergave
 • Hoger totaal uitgangsvermogen (30 W)
 • Langere batterijduur (20 uur)
 • Fungeert als powerbank voor het opladen van apparaten
 • Ideaal voor grotere feestjes
 • Robuust en duurzaam ontwerp

Vergelijkingstabel JBL Flip 6 vs JBL Charge 5

In deze tabel zie je een vergelijking van de belangrijkste kenmerken tussen de JBL Flip 6 en de JBL Charge 5. Beide luidsprekers bieden uitstekende geluidskwaliteit en hebben hun eigen unieke voordelen.

KenmerkenJBL Flip 6JBL Charge 5
GeluidsweergaveMonoStereo
Totaal uitgangsvermogen20 W30 W
Minimale frequentie63 Hz20 Hz
Maximale frequentie20.000 Hz20.000 Hz
Bluetooth-versieBluetooth 5.1Bluetooth 5.3
Draadloos bereik10 m10 m
Maximale batterijduur12 uur20 uur
WaterbestendigheidJa (IP67: volledig stof- en waterdicht)Ja (IP67: volledig stof- en waterdicht)
PowerbankfunctieNeeJa
PartyBoost-functieJaJa
Gewicht550 gram960 gram
KleuroptiesDiverse kleuropties beschikbaarDiverse kleuropties beschikbaar
Te koop bijJBL (officiële website)
Bol.com
JBL (officiële website)
Bol.com

Opmerking: de verkoopprijs is bij de officiële website van JBL vaak het goedkoopst.

Overzicht van beide producten

De JBL Flip 6 en de JBL Charge 5 zijn twee indrukwekkende bluetooth-luidsprekers die zijn ontworpen voor een optimale ervaring.

De Flip 6 is een draagbare luidspreker met een compact ontwerp en biedt een afspeeltijd van 12 uur op één accu. Het opvallende ontwerp en het krachtige geluid maken hem perfect voor onderweg, terwijl de water- en stofbestendigheid ervoor zorgen dat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

De Charge 5 daarentegen is meer dan alleen een luidspreker – het fungeert ook als een powerbank waarmee je je telefoon kunt opladen.

Met een verbluffende afspeeltijd van 20 uur en de mogelijkheid om andere JBL-luidsprekers te koppelen via PartyBoost, is de Charge 5 een geweldige keuze voor langere feestjes en grotere ruimtes. Bovendien is hij IP67-waterbestendig en stofdicht, wat hem perfect maakt voor avontuurlijke uitjes, zelfs naar het strand.

Lees ook onze review van de JBL Charge 5 en de JBL Flip 6 review.

Gebruiksgemak

Wat betreft gebruiksgemak bieden beide luidsprekers een soepele en intuïtieve ervaring. Ze kunnen draadloos worden verbonden via Bluetooth en zijn compatibel met de meeste smartphones en tablets.

De PartyBoost-functie van beide luidsprekers is een leuke toevoeging, waarmee je meerdere luidsprekers kunt koppelen. Beide modellen zijn ook voorzien van bediening via een mobiele app, waarmee je de instellingen kunt aanpassen en de muziek naar wens kunt regelen.

Ontwerp en duurzaamheid

Wat betreft ontwerp hebben beide luidsprekers een moderne uitstraling en zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De Flip 6 is ontworpen voor draagbaarheid en is compact genoeg om gemakkelijk mee te nemen. De Charge 5 is iets groter van formaat vanwege de powerbankfunctie, maar het robuuste ontwerp en de duurzame constructie maken hem ideaal voor buitenactiviteiten.

Geluidskwaliteit

Wat betreft geluidskwaliteit en prestaties ben ik erg onder de indruk van beide luidsprekers. De Flip 6 levert een luid en krachtig geluid, met een goed gebalanceerde mix van lage en hoge tonen. De toevoeging van dubbele passieve radiatoren zorgt voor een diepe bas.

De Charge 5 overtreft echter met zijn JBL Pro Sound-technologie, geoptimaliseerde driver en aparte tweeter. De geluidskwaliteit is echt zeer goed. Als je van plan bent om grotere feestjes te organiseren is de Charge 5 de duidelijke winnaar.

Prijzen

Wat betreft prijzen kunnen de kosten variëren per aanbieder. Over het algemeen zijn beide luidsprekers redelijk geprijsd gezien hun kwaliteit en functies. Je kunt op de website van JBL vaak het goedkoopst een luidspeaker bestellen.

Mijn conclusie

Samenvattend bieden zowel de JBL Flip 6 als de JBL Charge 5 uitstekende prestaties en geluidskwaliteit. Als je op zoek bent naar een draagbare luidspreker voor onderweg, met een compact ontwerp en een redelijke afspeeltijd, dan is de Flip 6 een geweldige keuze.

Aan de andere kant, als je een luidspreker wilt die indrukwekkende geluid levert, een langere batterijduur heeft en als powerbank kan fungeren, dan is de Charge 5 de betere optie.

Het uiteindelijke besluit hangt af van je persoonlijke behoeften. Beide luidsprekers zijn echte winnaars in hun eigen recht, en je kunt niet fout gaan met een van beide, afhankelijk van welke functies het beste bij je aansluiten.

Dus, waar je ook voor kiest, geniet van goed geluid en de geweldige functies die deze JBL-luidsprekers te bieden hebben!

Bekijk ook ons artikel over de verschillen tussen de JBL Flip en JBL Xtreme 3.

Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *