JBL Flip 6 vs JBL Flip Essential 2

Laatst bijgewerkt in augustus 2023

Op zoek naar de perfecte draagbare luidspreker, maar kan je niet kiezen tussen de JBL Flip 6 en JBL Flip Essential 2? Check dit artikel om zelf de juiste keuze te maken.

Verschillen tussen JBL Flip 6 en JBL Flip Essential 2

Voordelen van de JBL Flip 6 ten opzichte van de JBL Flip Essential 2

  • Langere batterijduur (tot 12 uur) voor langere luistertijd.
  • Stofbestendigheid voor extra bescherming tegen vuil en stof.
  • Ondersteuning voor PartyBoost, waardoor meerdere luidsprekers kunnen worden gekoppeld voor een groter feest.

Voordelen van de JBL Flip Essential 2 ten opzichte van de JBL Flip 6

  • Lichter en compacter ontwerp voor ultieme draagbaarheid.
  • Ondersteuning voor muziekbediening via een mobiele app voor extra gemak.

Vergelijkingstabel JBL Flip 6 vs JBL Flip Essential 2

In deze tabel zie je een vergelijking van de belangrijkste kenmerken tussen de JBL Flip 6 en de JBL Flip Essential 2. Beide luidsprekers bieden uitstekende geluidskwaliteit en hebben hun eigen unieke voordelen. Check ook de uitgebreide Flip 6 review.

KenmerkenJBL Flip 6JBL Flip Essential 2
GeluidskwaliteitLuid, kristalhelder, krachtig geluidSuperkrachtig kamervullend geluid
BatterijduurTot 12 uur afspeeltijdTot 10 uur afspeeltijd
WaterbestendigheidJa, IPX7-waterdicht en stofbestendigJa, IPX7-waterbestendig
BasradiatorenDubbele passieve radiatorenJBL Bass Radiator
ConnectiviteitBluetooth 5.1Bluetooth 5.1
PartyBoostJa, koppelbaar met meerdere luidsprekersNee
DuurzaamheidStofbestendigRobuuste rubberen behuizing
Gewicht550 g470 g
Muziekbediening via appJaJa
Te koop bijJBL (officiële website)
Bol.com
JBL (officiële website)
Bol.com

Opmerking: de verkoopprijs is bij de officiële website van JBL vaak het goedkoopst.

Overzicht van beide producten

Geluidskwaliteit en prestaties. Zowel de JBL Flip 6 als de JBL Flip Essential 2 beloven krachtig geluid te leveren, maar de JBL Flip 6 heeft een voordeel met zijn speciale woofer en aparte tweeter, evenals dubbele passieve radiatoren voor een diepere bas.

In real-life scenario’s zou de JBL Flip 6 waarschijnlijk een iets betere geluidskwaliteit bieden, vooral voor muziekliefhebbers die diepe bas en heldere hoge tonen waarderen.

Batterijduur. De JBL Flip 6 heeft een langere batterijduur van 12 uur vergeleken met de 10 uur van de JBL Flip Essential 2. Dit kan belangrijk zijn voor gebruikers die van plan zijn om de luidspreker langdurig te gebruiken zonder regelmatig op te laden. Die twee maakt naar mijn mening echter weinig verschil.

Waterbestendigheid en duurzaamheid. Beide luidsprekers zijn waterbestendig, maar de JBL Flip 6 is ook stofbestendig, wat extra bescherming biedt.

De robuuste rubberen behuizing van de JBL Flip Essential 2 maakt het duurzaam en geschikt voor reizen.

Functies. Beide luidsprekers ondersteunen Bluetooth en hebben vergelijkbare functies. De JBL Flip 6 biedt echter ook PartyBoost, waardoor meerdere luidsprekers gekoppeld kunnen worden voor bijvoorbeeld een groot feest.

Ontwerp en gebruiksgemak. Het ontwerp is subjectief en beide luidsprekers hebben een compact formaat en zijn draagbaar. De JBL Flip Essential 2 is iets lichter en kleiner, wat handig kan zijn voor gebruikers die een uiterst draagbare luidspreker willen.

De knoppenindeling en bediening zijn vergelijkbaar voor beide modellen, wat het gebruiksgemak niet significant zou beïnvloeden.

Prijs. De prijs kan variëren, afhankelijk van de winkel en de regio, maar over het algemeen zou de JBL Flip Essential 2 iets goedkoper kunnen zijn vanwege zijn iets eenvoudigere functies. Beide producten zijn het goedkoopst bij de officiële website van JBL.

Mijn conclusie

Beide luidsprekers, de JBL Flip 6 en JBL Flip Essential 2, hebben hun sterke punten. De JBL Flip 6 biedt een iets betere geluidskwaliteit met diepere bassen en heeft een langere batterijduur. Als je op zoek bent naar een luidspreker die bestand is tegen stof en water, kan de Flip 6 ook een betere keuze zijn. Aan de andere kant is de JBL Flip Essential 2 iets lichter en compacter, wat handig kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar reisvriendelijkheid.

Het belangrijkste is om je eigen behoeften en voorkeuren af te wegen bij het maken van een keuze tussen deze twee luidsprekers. Als geluidskwaliteit en batterijduur cruciaal zijn, kan de JBL Flip 6 de betere optie zijn. Als ultieme draagbaarheid en een iets lager budget belangrijk zijn, zou de JBL Flip Essential 2 een aantrekkelijkere keuze kunnen zijn.

Beide luidsprekers zijn echter een prima keuze!

Bekijk ook ons artikel over de verschillen tussen de JBL Flip 6 en JBL Charge 5 of het verschil tussen de JBL Flip en JBL Xtreme 3.

Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *