JBL Flip 6 vs JBL Xtreme 3

Laatst bijgewerkt in augustus 2023

Op zoek naar de perfecte draagbare luidspreker, maar kan je niet kiezen tussen de JBL Flip 6 en JBL Xtreme 3? Check dit artikel om zelf de juiste keuze te maken.

Verschillen JBL Flip 6 tussen JBL Xtreme 3

Voordelen van de JBL Flip 6 ten opzichte van de JBL Xtreme 3

  • Lichter en compacter ontwerp, gemakkelijker mee te nemen.
  • Iets goedkoper in prijs.

Voordelen van de JBL Xtreme 3 ten opzichte van de JBL Flip 6

  • Langere batterijduur van 15 uur.
  • Krachtiger geluid met een totaal uitgangsvermogen van 100 W.
  • Mogelijkheid om te koppelen met maximaal 100 andere luidsprekers via JBL Connect+.
  • Inclusief ingebouwde belfunctie en powerbankfunctie om telefoons op te laden.
  • Verbeterde waterbestendigheid met een IP67-rating, inclusief mogelijkheid tot onderdompeling.

Vergelijkingstabel JBL Flip 6 vs JBL Xtreme 3

In deze tabel zie je een vergelijking van de belangrijkste kenmerken tussen de JBL Flip 6 en de JBL Xtreme 3. Beide luidsprekers bieden uitstekende geluidskwaliteit en hebben hun eigen unieke voordelen. Lees ook onze uitgebreide review van de Xtreme 3 en de JBL Flip 6 review.

KenmerkenJBL Flip 6JBL Xtreme 3
Batterijduur12 uur15 uur
GeluidsweergaveMonoStereo
Totaal uitgangsvermogen20 W100 W
WaterbestendigheidJa, waterdicht (IP67)Ja, waterdicht (IP67)
KoppelbaarheidPartyBoost (2 luidsprekers)JBL Connect+ (100 luidsprekers)
Gewicht550 g1968 g
Bluetooth-versieBluetooth 5.1Bluetooth 5.1
Inclusief belfunctieNeeJa
Met powerbankfunctieNeeJa
Te koop bijJBL (officiële website)
Bol.com
JBL (officiële website)
Bol.com

Opmerking: de verkoopprijs is bij de officiële website van JBL vaak het goedkoopst.

Overzicht van beide producten

Batterijduur. Zowel de Flip 6 als de Xtreme 3 scoren goed op het gebied van batterijduur. Met respectievelijk 12 en 15 uur speeltijd kun je lang van je muziek genieten zonder je zorgen te maken over een lege batterij. In mijn tests presteerde de Xtreme 3 iets beter en hield hij het feestje langer gaande.

Geluidskwaliteit. Beide luidsprekers leveren krachtig geluid met diepe bass-tonen. De Xtreme 3, met zijn JBL Original Pro Sound, bood een iets betere geluid, vooral bij hogere volumes.

De Flip 6 is indrukwekkend voor zijn grootte, maar kan niet tippen aan het geluid van de Xtreme 3.

Water- en stofbestendigheid. Beide luidsprekers zijn waterdicht en stofbestendig, wat geweldig is voor gebruik buitenshuis en op avonturen.

De Xtreme 3 heeft echter een hogere IP67-rating, wat betekent dat hij zelfs ondergedompeld kan worden.

Draagbaarheid en ontwerp. De Flip 6 is lichter en compacter, wat hem gemakkelijker te dragen maakt.

De Xtreme 3 is aanzienlijk zwaarder, maar heeft een handige draagriem om het vervoer te vergemakkelijken. Het ontwerp is subjectief, maar persoonlijk vond ik de Flip 6 wat veelzijdiger en stijlvoller in verschillende settings.

Koppelbaarheid. De Xtreme 3 wint op dit vlak met zijn mogelijkheid om te koppelen met maximaal 100 andere JBL Connect+ luidsprekers. Dit is ideaal voor grootschalige feestjes en evenementen.

De Flip 6 biedt PartyBoost, waarmee je twee of meerdere luidsprekers kunt koppelen, maar het is niet zo uitgebreid als het systeem van de Xtreme 3.

Prijs. Wat betreft prijs, is de Flip 6 doorgaans iets goedkoper dan de Xtreme 3, maar het prijsverschil kan variëren afhankelijk van aanbieders. Beide producten zijn het goedkoopst bij de officiële website van JBL.

Mijn conclusie

In dit artikel hebben we gezien dat zowel de JBL Flip 6 als de JBL Xtreme 3 indrukwekkende luidsprekers zijn, elk met hun sterke punten.

De Flip 6 is lichter, compacter en biedt een uitstekende geluidskwaliteit voor zijn grootte. Aan de andere kant biedt de Xtreme 3 een langere batterijduur, krachtiger geluid, betere waterbestendigheid en heeft een beter koppelmogelijkheden.

Als je op zoek bent naar een draagbare luidspreker voor alledaags gebruik en je waarde hecht aan een uitstekende geluidskwaliteit, dan is de JBL Flip 6 de beste keuze.

Maar als je van plan bent om grotere feestjes te organiseren, van het beste geluid wilt genieten en een luidspreker wilt die tegen een stootje kan, dan is de JBL Xtreme 3 de betere optie.

Ongeacht je keuze zul je zeker genieten van het krachtige geluid en de betrouwbare kwaliteit die JBL-luidsprekers te bieden hebben!

Bekijk ook ons artikel over de verschillen tussen de JBL Flip en JBL Charge 5.

Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *