JBL Xtreme 3 vs JBL Boombox 3

Laatst bijgewerkt in augustus 2023

Op zoek naar de perfecte luidspreker, maar kan je niet kiezen tussen de JBL Boombox 3 en JBL Xtreme 3? Check dit artikel om zelf de juiste keuze te maken.

Verschillen JBL Xtreme 3 tussen JBL Boombox 3

JBL Xtreme 3 voordelen ten opzichte van de JBL Boombox 3

  • Lichter en meer draagbaar (2,4 kg vs. 6,7 kg)
  • Lagere prijs in vergelijking met de Boombox 3
  • Eenvoudiger te dragen
  • Ideaal voor outdoor-activiteiten en feestjes dankzij waterdicht en stofbestendig ontwerp

JBL Boombox 3 voordelen ten opzichte van de JBL Xtreme 3:

  • Krachtiger geluid met diepere bas dankzij 316 W en subwoofer
  • Langere batterijduur (24 uur)
  • Bluetooth 5.3 voor een stabielere verbinding op 10 m afstand
  • Robuust ontwerp met stevige metalen handgreep

Vergelijkingstabel JBL Xtreme 3 vs JBL Boombox 3

In deze tabel zie je een vergelijking van de belangrijkste kenmerken tussen de JBL Xtreme 3 en JBL Boombox 3. Beide luidsprekers bieden uitstekende geluidskwaliteit en hebben hun eigen unieke voordelen.

KenmerkenJBL Xtreme 3JBL Boombox 3
GeluidKrachtig JBL Original Pro Sound met passieve radiatorsKrachtig JBL Original Pro Sound met nieuwe subwoofer
Totaal uitgangsvermogen100 W316 W
Batterijduur15 uur24 uur
ConnectiviteitBluetooth 5.1Bluetooth 5.3
Draadloos bereik10 m10 m
Koppelbaar met speakersJa, tot 100 speakersJa, tot 100 speakers
Water- en stofbestendigIP67 (volledig stofdicht en dompeldicht)IP67 (volledig stofdicht en dompeldicht)
Gewicht2,4 kg6,7 kg
DesignRobuust en waterdichtIconisch ontwerp met metalen handgreep en waterdichte/stofdichte stof
Te koop bijJBL (officiële website) Bol.comJBL (officiële website) Bol.com

Opmerking: de verkoopprijs is bij de officiële website van JBL vaak het goedkoopst.

Overzicht van beide producten

De JBL Xtreme 3 en de JBL Boombox 3 zijn beide krachtige draagbare Bluetooth-luidsprekers die ontworpen zijn om indrukwekkend geluid te leveren. Laten we eerst eens kijken naar hun belangrijkste kenmerken. Lees ook onze JBL Xtreme 3 review of JBL Boombox 3 review.

Geluid. Ik was enorm onder de indruk van het geluid van beide luidsprekers. De JBL Xtreme 3 levert helder geluid en krachtige bastonen dankzij de passieve radiators, maar de JBL Boombox 3 wist me nog meer indruk te maken met zijn JBL Original Pro Sound en nieuwe subwoofer, die een diepere bas en een rijker audiospectrum bieden.

Als je op zoek bent naar de ultieme baservaring, is de Boombox 3 de winnaar.

Batterijduur. Beide luidsprekers scoren hier goed, maar de JBL Boombox 3 heeft een duidelijk voordeel met een batterijduur van 24 uur. Dit is ideaal voor lange feestjes en tripjes waar je niet altijd een stopcontact in de buurt hebt.

De Xtreme 3’s 15 uur is nog steeds indrukwekkend, maar als je langere speeltijden belangrijk vindt, is de Boombox 3 de betere keuze.

Koppeling. Zowel de Xtreme 3 als de Boombox 3 ondersteunen Bluetooth en kunnen worden gekoppeld met meerdere speakers voor een groter bereik.

Het verschil zit in de verbinding. De Xtreme 3 werkt met Bluetooth 5.1, terwijl de Boombox 3 Bluetooth 5.3 ondersteunt, wat resulteert in een meer stabiele verbinding.

Beide speakers hebben echter een bereik van 10 meter.  

Water- en stofbestendigheid. Beide luidsprekers zijn IP67 gecertificeerd, wat betekent dat ze volledig stofdicht en dompeldicht zijn. Ik heb ze allebei getest in verschillende omstandigheden, van het strand tot regenachtige dagen, en ze hebben beide moeiteloos standgehouden. Geen problemen hier!

Design en draagbaarheid. De JBL Xtreme 3 is iets lichter en draagbaarder dan de Boombox 3. Als je van plan bent om de luidspreker veel te dragen, kan de Xtreme 3 een betere keuze zijn.

De Boombox 3 heeft echter een robuuster ontwerp en de stevige metalen handgreep maakt het dragen makkelijker.

Prijs. Op het gebied van prijs zijn de Xtreme 3 en Boombox 3 vergelijkbaar, maar de Boombox 3 heeft over het algemeen een iets hoger prijskaartje vanwege zijn basprestaties en langere batterijduur. Beide producten zijn het goedkoopst bij de officiële website van JBL.

Mijn conclusie

Beide JBL-luidsprekers, de Xtreme 3 en de Boombox 3, zijn uitstekende keuzes voor iedereen die op zoek zijn naar krachtig geluid, duurzaamheid en draagbaarheid.

Als je een iets lichtere en meer draagbare luidspreker wilt met een lange batterijduur, is de JBL Xtreme 3 een geweldige optie. Aan de andere kant, als je wilt genieten van de diepste bas en een langere speeltijd voor feestjes, dan is de JBL Boombox 3 jouw beste keuze.

Beide luidsprekers zijn krachtig en bieden een goede geluidservaringen. Dus check waar je de speaker voor wilt gebruiken en welke functies je prettig vindt en je zult er vast uitkomen!

Lees ook ons artikel over de verschillen tussen de JBL Xtreme 3 en de JBL Flip 6.

Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *