JBL Xtreme 3 vs JBL Charge 5

Laatst bijgewerkt in juli 2023

Op zoek naar de perfecte draagbare luidspreker, maar kan je niet kiezen tussen de JBL Xtreme 3 en JBL Charge 5? Check dit artikel om zelf de juiste keuze te maken.

Verschillen tussen de JBL Charge 5 en de JBL Xtreme 3

Voordelen van JBL Xtreme 3 ten opzichte van JBL Charge 5

  • Krachtiger geluid met 100 W uitgangsvermogen.
  • Ingebouwde powerbank om apparaten op te laden.
  • Groter bereik.
  • Ondersteunt JBL Connect Plus voor het koppelen van meerdere speakers.

Voordelen van JBL Charge 5 ten opzichte van JBL Xtreme 3

  • Langere batterijduur van 20 uur.
  • Lichter en compacter ontwerp.
  • PartyBoost-functie voor het koppelen van meerdere JBL PartyBoost-luidsprekers.
  • Iets voordeliger in prijs.

Vergelijkingstabel JBL Charge 5 vs JBL Xtreme 3

In deze tabel zie je een vergelijking van de belangrijkste kenmerken tussen de JBL Xtreme 3 en de JBL Charge 5. Beide luidsprekers bieden uitstekende geluidskwaliteit en hebben hun eigen unieke voordelen.

KenmerkenJBL Xtreme 3JBL Charge 5
GeluidsweergaveKrachtig JBL Pro SoundOpvallende originele JBL Pro Sound
Totaal uitgangsvermogen100 W30 W
Batterijduur15 uur20 uur
WaterbestendigheidIP67 (volledig stof- en dompeldicht)IP67 (volledig stof- en dompeldicht)
Koppelbaar met andere speakersJa, JBL Connect PlusJa, PartyBoost
Bluetooth versieBluetooth 5.1Bluetooth 5.3
PowerbankfunctieJaNee
Gewicht1968 g960 g
Fabrieksgarantie2 jaar2 jaar
Te koop bijJBL (officiële website)
Bol.com
JBL (officiële website)
Bol.com

Opmerking: de verkoopprijs is bij de officiële website van JBL vaak het goedkoopst.

Overzicht van beide producten

Beide speakers beloven een uitstekende geluidservaring. Of je nu op het strand, in het park, of op een feestje bent, deze speakers zijn uitermate geschikt voor een topdag. Lees ook onze JBL Charge 5 review of JBL Xtreme 3 review.

Design

De JBL Xtreme 3 en JBL Charge 5 hebben beide een robuuste en hoogwaardige kwaliteit. De Xtreme 3 is stevig gebouwd en heeft een handige draagriem, waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen.

De Charge 5 is iets compacter en lichter, maar voelt even solide aan. Beide speakers hebben een IP67-certificering, waardoor ze waterdicht en stofbestendig zijn.

Ik heb beide speakers zonder zorgen bij het zwembad en op het strand gebruikt. Je hoeft je daarover dus geen zorgen te maken.

Geluidskwaliteit

Hier is waar de JBL Xtreme 3 echt sterk naar voren komt. Met zijn JBL Original Pro Sound biedt hij een krachtig en helder geluid met diepe bass-tonen. De passieve radiators aan de zijkanten zorgen voor indrukwekkende basprestaties.

De Charge 5 heeft ook een goed geluid, maar ik vond dat de Xtreme 3 het toch iets beter deed; vooral in grotere ruimtes.

Beide speakers ondersteunen JBL Connect Plus, waarmee je meerdere JBL-speakers kunt koppelen voor een nog intensere luisterervaring.

Batterijduur

De Charge 5 wint het op dit gebied met zijn indrukwekkende batterijduur van 20 uur. Ik heb hem meegenomen tijdens het kamperen waar hij zonder problemen de hele dag en nacht meeging.

De Xtreme 3 doet het echter ook niet slecht, met een batterijduur van 15 uur.

Connectiviteit

Beide JBL-speakers bieden Bluetooth voor een stabiele draadloze verbinding. De Charge 5 heeft een iets recentere Bluetooth-versie, maar in de praktijk merkte ik geen verschil in de verbinding.

Beide speakers hebben ook een 3.5mm audio-aansluiting, zodat je het ook voor andere apparaten kan gebruiken.

De Xtreme 3 heeft een ingebouwde powerbank, waardoor het een handig apparaat is om je telefoon op te laden als je onderweg bent. Dit is een functie die ik vaak heb gebruikt, vooral op het strand waar mijn telefoon altijd snel leegraakt. De Charge 5 heeft deze functie helaas niet.

Prijzen

Over het algemeen is de Xtreme 3 iets duurder dan de Charge 5. Beide producten zijn het goedkoopst bij de officiële website van JBL.

In mijn ‘ervaring’ met beide speakers heb ik gelukkig geen technische problemen gehad, maar ik heb gehoord dat JBL over het algemeen snel en behulpzaam is bij het oplossen van eventuele problemen.

Mijn conclusie

Beide speakers zijn uitstekende keuzes. Ik zou altijd kijken naar je persoonlijke situatie en behoeftes. Als je op zoek bent naar een draagbare speaker met een superieure geluidskwaliteit en een handige powerbankfunctie, dan is de JBL Xtreme 3 de juiste keuze.

Als je echter een speaker wilt met een iets langere batterijduur, zonder de powerbankfunctie, en tegen een iets lagere prijs, dan zal de JBL Charge 5 je zeker niet teleurstellen.

Check ook ons artikel over de verschillen tussen JBL Xtreme 3 en JBL Boombox 3 of het artikel ‘JBL Flip 6 vs JBL Charge 5‘.

Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *