Hoe zorg je ervoor dat je parfum langer blijft ruiken?

Laatst bijgewerkt in september 2023

We hebben allemaal weleens dat favoriete parfum dat we willen dat de hele dag blijft hangen. Maar hoe zorg je ervoor dat de geur niet binnen een paar uur vervaagt? Hier zijn enkele deskundige tips om je parfum langer te laten ruiken.

Belangrijkste punten

  • 💡 Kies de juiste plekken om parfum aan te brengen: pulse points.
  • 🙅‍♂️ Wrijf niet, maar dep het parfum na het aanbrengen.
  • 💧 Hydrateer je huid goed voor langdurige geurbehoud.
  • 👚 Breng parfum direct op de huid aan in plaats van op kleding, omdat kleding geuren kan absorberen.
  • 🌡️ Bewaar parfum op een koele, droge plaats om invloed van zonlicht en warmte te verminderen.
  • ⏳ De duur van parfum op de huid varieert, met topnoten die snel vervagen en basisnoten die tot 4 tot 6 uur kunnen blijven hangen.

Tips om parfum langer te ruiken

De juiste plekken kiezen

Breng je parfum aan op de pulse points, zoals de polsen, nek en achter de oren. Deze gebieden zijn warmer, waardoor de geur langzamer verdampt.

Wrijf niet, maar dep

Wrijf het parfum niet in na het aanbrengen. Dit kan de geurmoleculen afbreken, waardoor de geur sneller vervaagt. Kom meer te weten over de juiste manier van het aanbrengen van parfum.

Hydrateer je huid

Een goed gehydrateerde huid houdt geuren langer vast. Breng dus eerst een vochtinbrengende crème aan, voordat je je parfum opdoet.

Kleding en parfum

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je kleding te besprenkelen, is het beter om parfum direct op de huid aan te brengen. Kleding kan de geur absorberen, waardoor deze minder opvalt.

Laagjes creëren

Gebruik een bijpassende bodylotion of crème om de geur te versterken. Dit helpt de geur langer vast te houden.

Bewaar je parfum goed

Zonlicht en warmte kunnen je parfum aantasten. Bewaar het daarom op een koele, droge plaats. Lees hier meer over het bewaren van parfum.

Draag een geur bij je

Een trucje voor onderweg: spuit wat parfum op een watje en stop het in je tas. Zo kun je jezelf gedurende de dag opfrissen.

Hoeveel en hoe vaak parfum aanbrengen?

Minder is vaak meer als het gaat om parfum. Overmatig gebruik kan overweldigend zijn. Afhankelijk van de concentratie van je parfum, kan het nodig zijn om het gedurende de dag opnieuw aan te brengen. Eau de Parfum heeft bijvoorbeeld een langere levensduur dan Eau de Toilette.

In dit artikel lees je meer over de verschillen van Eau de Parfum en Eau de Toilette.

Hoe lang blijft de geur hangen?

De duur van een parfum op de huid kan variëren. Topnoten verdwijnen meestal binnen 15 minuten, terwijl hartnoten enkele uren kunnen aanhouden. De basisnoten, die het karakter van het parfum bepalen, kunnen wel 4 tot 6 uur blijven hangen. Een kwalitatief hoogwaardig parfum kan zelfs tot 24 uur op de huid blijven.

Verder blijft en ruikt parfum bij iedereen anders. Hoelang de geur dus blijft hangen, verschilt per persoon.

Mijn conclusie

Een parfum is meer dan alleen een geur; het is een verlengstuk van je persoonlijkheid. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je favoriete geur de hele dag bij je blijft.

Als je nog op zoek bent naar de beste mannenparfums, dan hebben we ook daar een artikel voor je klaarstaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *