Vershoudbakjes voor onderweg

Laatst bijgewerkt in augustus 2023

Als je onderweg bent en graag je eigen lunches en snacks meeneemt, zijn vershoudbakjes een absolute must-have. Met de juiste vershoudbakjes kun je gemakkelijk maaltijden vooraf bereiden en meenemen, waardoor je tijd en geld bespaart.

Bovendien helpen ze bij het verminderen van voedselverspilling, aangezien je restjes gemakkelijk kunt bewaren voor later.

In dit artikel zullen we bespreken waarom vershoudbakjes handig zijn voor onderweg. Lees snel verder!

Belangrijkste punten

  • 🍱 Vershoudbakjes zijn een must-have voor mensen die graag hun eigen lunches en snacks meenemen tijdens het reizen.
  • 🕒 Vershoudbakjes helpen bij het besparen van tijd en geld, omdat je maaltijden van tevoren kunt bereiden en restjes gemakkelijk kunt bewaren.
  • 💰 Het gebruik van vershoudbakjes helpt bij het verminderen van voedselverspilling en maakt bulkinkopen mogelijk.
  • 📦 Bij het kiezen van vershoudbakjes voor onderweg is het belangrijk om te letten op lekvrijheid, luchtdichtheid en magnetron- en vriesbestendigheid.
  • 🌱 Vershoudbakjes dragen bij aan een duurzamere levensstijl en verminderen plasticvervuiling.

Waarom zijn vershoudbakjes handig voor onderweg?

Vershoudbakjes bieden verschillende voordelen voor mensen die graag hun eigen eten meenemen tijdens hun drukke dag. Ten eerste stellen ze je in staat om gezonde maaltijden vooraf te bereiden en mee te nemen, wat vooral handig is als je een drukke levensstijl hebt en niet altijd de tijd hebt om vers eten te bereiden.

Met de juiste vershoudbakjes kun je je maaltijden gemakkelijk in porties verdelen en meenemen, zodat je altijd een gezonde optie bij de hand hebt. Dit deden voorheen vaak sporters, maar je ziet nu ook de ‘normale’ man/vrouw meals preppen.

Daarnaast helpen vershoudbakjes je ook om geld te besparen. Door je eigen lunches en snacks mee te nemen, vermijd je dure afhaalmaaltijden of snacks uit de automaat. Bovendien kun je grotere hoeveelheden voedsel kopen en deze in porties verdelen, waardoor je in bulk kunt inkopen en dus geld besparen.

De beste vershoudbakjes voor onderweg

Als het gaat om het kiezen van de beste vershoudbakjes voor lunches en snacks, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te investeren in kwalitatief hoogwaardige bakjes die lekvrij en luchtdicht zijn. Hierdoor blijft je eten langer vers en voorkom je dat het gaat lekken in je tas.

Daarnaast is het handig om vershoudbakjes te kiezen die geschikt zijn voor zowel de magnetron als de vriezer. Op deze manier kun je je maaltijden gemakkelijk opwarmen als dat nodig is en restjes van maaltijden invriezen voor later.

Glas- of roestvrijstalen vershoudbakjes zijn goede opties, omdat ze veilig zijn voor in de magnetron en vriezer. Verder zijn ze ook duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

Ik gebruik zelf bewaarbakjes van KitchenBrothers. Deze bakjes zijn van glas, bevatten geen BPA, de deksel is luchtdicht en ze zijn betaalbaar. Ik ben er ontzettend blij mee!

vershoudbakje voor in de trein onderweg

Duurzaamheid en voedselverspilling verminderen met vershoudbakjes

Vershoudbakjes spelen een belangrijke rol bij het verminderen van voedselverspilling. Door je restjes in vershoudbakjes te bewaren, kun je voorkomen dat voedsel bederft en uiteindelijk wordt weggegooid. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Bovendien dragen vershoudbakjes bij aan een duurzamere levensstijl. In plaats van wegwerpzakjes of -verpakkingen te gebruiken, kun je herbruikbare vershoudbakjes gebruiken die jarenlang meegaan. Op deze manier verminder je de hoeveelheid afval die je produceert en lever je een positieve bijdrage aan het verminderen van plasticvervuiling. Mijn bakjes heb ik al 2,5 jaar en zien er nog steeds goed uit.

Tips voor vershoudbakjes onderweg

Om optimaal gebruik te maken van je vershoudbakjes als je onder weg bent, zijn hier enkele handige tips:

  1. Vershoudbakjes die lekvrij zijn, zijn essentieel als je altijd op pad bent. Zo voorkom je dat sauzen, dressings of andere vloeistoffen in je tas gaan lekken.

  2. Gebruik labels of stickers om je vershoudbakjes te markeren, zodat je precies weet welk voedsel erin zit en wanneer het bereid is.

  3. Zorg ervoor dat je vershoudbakjes goed schoonmaakt om geurtjes en vlekken te voorkomen. Gebruik warm water en milde zeep, en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de bakjes kunnen beschadigen.

  4. Vermijd het gebruik van vershoudbakjes in de magnetron als ze niet magnetronbestendig zijn. Dit kan leiden tot vervorming of zelfs smelten van de bakjes.

  5. Kies voor vershoudbakjes die gemaakt zijn van BPA-vrij materiaal. BPA (bisfenol A) is een chemische stof die in sommige plastic producten aanwezig kan zijn en schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Door te kiezen voor BPA-vrije bakjes, zorg je voor een veiligere optie voor het bewaren van je voedsel.

Mijn conclusie over vershoudbakjes voor onderweg

Vershoudbakjes zijn de perfecte oplossing voor mensen die graag hun eigen lunches en snacks meenemen tijdens hun drukke dagen, wanneer ze vaak onderweg zijn.

Ze bieden gemak, besparen geld en verminderen voedselverspilling. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige vershoudbakjes en ze op de juiste manier te gebruiken en schoon te maken, kun je genieten van gezonde maaltijden onderweg en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere levensstijl!


Ron van Straten - Voedingsexpert

Over de auteur

Ron van Straten. Voedingsdeskundige met meer dan 15 jaar ervaring. Heeft ontzettend veel passie over de werking van voeding op ons lichaam. Ron heeft vele onderzoeken mogen uitvoeren en doet dat op eigen houtje nog steeds. Hij helpt mensen met hun voeding en gezondheid. Hij probeert ook vaak nieuwe recepten uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *