Ron van Straten - Voedingsexpert

Expert op het gebied van voeding

Onderwijs
Vrije Universiteit Amsterdam

Expertises
Voeding
Afvallen
Supplementen
Allergieën

Hobby’s
Lezen
Hardlopen
Wandelen in de natuur
Tuinieren

Over Ron

Mijn naam is Ron van Straten en ik ben een voedingsdeskundige met meer dan 15 jaar ervaring. Ik begon mijn carrière als diëtist, maar al snel ontdekte ik mijn passie voor onderzoek en besloot om meer te weten te komen over de werking van voeding op onze lichaam. Dit heeft ertoe geleid dat ik verder ging studeren.

Tijdens mijn academische carrière, heb ik vele onderzoeken mogen doen. In mijn vrije tijd ben ik ook constant bezig met voeding en gezondheid in het algemeen. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en dat ook meteen toe te passen.

Ik heb een tijdje een plantaardig dieet gevolgd, maar ik ben daar na 3 jaar weer van afgestapt. Je leert elke dag nieuwe dingen en krijgt ook vaak nieuwe inzichten. Alles kan veranderen. Dit wil ik ook meegeven aan de bezoekers; zorg altijd voor een open houding, ook al heb je een beslissing al genomen. Dit zorgt ervoor dat je je altijd blijft ontwikkelen en niet afsluit van nieuwe informatie.

Na heel wat ervaring als voedingsdeskundige, besloot ik om mijn kennis en ervaring meer te delen met de wereld. Dit doe ik via Health Guide, een platform waar ik als vaste schrijver artikelen plaats. Op deze manier probeer ik meer mensen te bereiken om gezonde veranderingen in hun levensstijl aan te brengen.

Mijn missie is om mensen te helpen begrijpen dat gezonde voeding niet moeilijk hoeft te zijn en dat elke keuze die we maken een impact kan hebben op onze gezondheid. Door mijn onderzoek, ervaring en enthousiasme te delen hoop ik dat mensen zich bewuster worden van de kracht van voeding.