Beste gewichtsvest kopen

Laatst bijgewerkt in april 2023

Het kopen van een gewichtsvest kan een geweldige manier zijn om je trainingsroutine naar een hoger niveau te tillen. Maar met zoveel opties qua gewichtsvesten is het misschien lastig om de juiste te kiezen.

In dit artikel bespreken we onze bevindingen van de beste gewichtsvesten. We hebben een selectie gemaakt van de 5 beste gewichtsvesten.

Met een gewichtsvest kan je ontzettend snel betere sportresultaten krijgen. Het is een vrij simpel hulpmiddel en is naar mijn mening de investering waard.  

Hieronder vind je alvast mijn top 3 gewichtsvesten.

 1. ZEUZ® CrossFit & Fitness gewichtsvest tot 16,5 kg
 2. KRAKEN gewichtsvest tot 20 kg
 3. Tunturi gewichtsvest tot 10 kg

Tijdens ons onderzoek hebben we gelet op de prijs, het materiaal, functionaliteiten, gewicht, gebruiksvriendelijkheid, bewegingsvrijheid en verstelbaarheid.

5 beste gewichtsvesten

Hieronder bespreken we de 5 beste gewichtsvesten uitgebreid, zodat jij de beste keuze kan maken.

#1. ZEUZ® 3.0 Crossfit & Fitness gewichtsvest tot 16,5 kg

ZEUZ3.0 Crossfit & Fitness Gewichtsvest 16 KG

Beoordeling: 4,9/5

Wat we goed vinden:

 • 19 verschillende standen
 • Fijne pasvorm
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Voelt zeer stevig

Wat we minder vinden:

 • Gaat tot maximaal 16,5 kg
 • Prijs

Belangrijkste punten

Als ervaren fitnessliefhebber kan ik met volle overtuiging zeggen dat het ZEUZ® CrossFit & Fitness gewichtsvest een geweldige toevoeging is aan elke workout. Het is comfortabel om te dragen en biedt talloze mogelijkheden voor jouw training. Dit vest staat op nummer 1.

Een van de grootste voordelen van dit vest is het verstelbare gewicht. Met de verschillende stalen platen die bij het vest geleverd worden, kan het vest naar wens aangepast worden in 19 verschillende standen. Dit betekent dat je het vest eenvoudig kunt aanpassen aan jouw niveau en trainingsdoelen. Het verstellen van het gewicht is ook nog eens binnen enkele seconden gedaan, zodat je niet onnodig veel tijd kwijt bent aan het veranderen van het gewicht.

Het vest is geschikt voor een volledige workout en kan gebruikt worden bij verschillende oefeningen, zoals hardlopen, push ups, squats of pull ups.

Het enige nadeel van dit vest is dat het maximumgewicht 16,5 kilo is. Voor de meeste mensen zal dit meer dan voldoende zijn, maar als je op zoek bent naar een vest dat nog meer gewicht kan dragen, dan is dit vest wellicht niet geschikt voor jou.

#2. KRAKEN Premium gewichtsvest tot 20 kg

KRAKEN Premium 20KG Gewichtsvest

Beoordeling: 4,8/5

Wat we goed vinden:

 • 20 ijzeren gewichten
 • Prijs
 • Bewegingsvrijheid
 • Materiaal
 • Opgevulde schouder pads

Wat we minder vinden:

 • Geen

Belangrijkste punten

Als je op zoek bent naar een gewichtsvest om je sportprestaties te verbeteren, dan is het KRAKEN gewichtsvest zeker iets voor jou. Dit vest is ideaal voor calisthenics, Crossfit en krachttraining en staat op nummer 2. Met dit vest kun je elke spiergroep effectiever en intensiever trainen.

Een voordeel van het KRAKEN is dat het gemakkelijk naar behoefte aan te passen is. Het vest bevat 20 ijzeren blokken die je gemakkelijk kunt toevoegen of verwijderen, waardoor je altijd het juiste gewicht hebt voor elke oefening. Dit maakt het vest geschikt voor sporters van elk niveau.

Het vest is ontworpen met focus op comfort en duurzaamheid. Het is gemaakt van hoogwaardig military grade cordura nylon, wat zorgt voor een lange levensduur van het vest. Daarnaast zorgt het compacte design voor maximale bewegingsvrijheid, waardoor je zwaarder kunt trainen zonder belemmeringen.

Het Click & Velcro Riemsysteem zorgt ervoor dat het vest goed op zijn plek blijft zitten bij elke oefening, en de gevulde schouder pads zorgen voor comfort.

#3. Tunturi gewichtsvest tot 10 kg

Tunturi Gewichstvest 10 kg

Beoordeling: 4,6/5

Wat we goed vinden:

 • Deel van opbrengst gaat naar stichting Fitkids
 • Prijs
 • Brede schouder pads
 • Bewegingsvrijheid
 • Compact
 • Luchtdoorlatend materiaal

Wat we minder vinden:

 • Maximaal 10 kg
 • Gewichten zijn van zand

Belangrijkste punten

Als ervaren sporter ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn training naar een hoger niveau te tillen en mezelf uit te dagen. Het Tunturi gewichtsvest is daarvoor perfect en staat op plek 3.

Het grootste voordeel van dit gewichtsvest is dat het ideaal voor beginners is. Je kan het gewicht gemakkelijk aanpassen van 0 tot 10 kg.

Het vest is gemaakt van comfortabel en luchtdoorlatend materiaal, wat het dragen tijdens het sporten zeer aangenaam maakt.

Een ander groot voordeel van het Tunturi vest is de goede pasvorm dankzij de verstelbare bandjes en brede schouder pads. Hierdoor blijft het vest goed op zijn plek zitten tijdens en zorgt het voor extra ondersteuning aan de rug- en schouderspieren. Dit vermindert de kans op blessures tijdens het sporten.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het vest misschien niet geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor zand, aangezien de gewichten in zakjes met zand zitten. Maar dat is natuurlijk persoonlijk en zal voor de meeste mensen geen probleem zijn.

Kortom, als je op zoek bent naar een gewichtsvest van hoge kwaliteit dat geschikt is voor verschillende soorten trainingen en zorgt voor extra uitdaging, dan is het Tunturi gewichtsvest een goede keuze. En als extra bonus steun je met je aankoop ook nog eens stichting Fitkids, waarmee je bijdraagt aan sportmogelijkheden voor kinderen met een beperking.

#4. Tunturi gewichtsvest 5 kg

Tunturi Gewichstvest 5 kg

Beoordeling: 4,5/5

Wat we goed vinden:

 • Prijs
 • Extra vakje voor sleutels
 • Simpel ontwerp
 • Luchtdoorlatend
 • Bewegingsvrijheid

Wat we minder vinden:

 • Maximaal 5 kilo
 • Geen verstelbaar gewicht

Belangrijkste punten

Als hardloper ben je altijd op zoek naar manieren om jezelf uit te dagen en je prestaties te verbeteren. Het Tunturi gewichtsvest van 5 kilogram is daarbij een handig hulpmiddel en staat op plek 4 van ons lijstje.

Dit gewichtsvest zorgt ervoor dat je tijdens het hardlopen of andere trainingen 5 kilogram extra gewicht met je meedraagt, waardoor je jezelf nog meer kunt uitdagen en je conditie naar een hoger niveau kunt tillen.

Het Tunturi gewichtsvest is voorzien van verstelbare banden, waardoor je altijd de juiste pasvorm kunt vinden. Daarnaast is het vest gemaakt van luchtdoorlatende stof op de onderrug en comfortabel materiaal voor optimaal draagcomfort tijdens het sporten.

Een nadeel van het gewichtsvest is dat het beperkt is in gewicht. 5 kilogram is misschien niet genoeg voor de zeer ervaren sporters onder ons. Maar voor beginners is het een uitstekende manier om jezelf uit te dagen en je prestaties te verbeteren.

Het Tunturi gewichtsvest is een kwalitatief en duurzaam product dat zeker de investering waard is voor beginners.

#5. Matchu Sports gewichtsvest tot 20 kg

Matchu Sports - Verstelbaar gewichtsvest 20 kg

Beoordeling: 4,5/5

Wat we goed vinden:

 • 30 zandzakjes
 • Maximaal gewicht van 20 kg
 • Bewegingsvrijheid
 • Prijs
 • Gebruiksvriendelijkheid

Wat we minder vinden:

 • Gewichten zijn van zand

Belangrijkste punten

Als fanatieke sporten kan ik je ook het Matchu Sports gewichtsvest van 20 kg van harte aanbevelen. Hiermee wordt ons lijstje van 5 beste gewichtsvesten afgesloten.

Het gewicht van het vest is verdeeld over maar liefst 30 zandzakjes, wat zorgt voor een uitstekende balans. Het vest kan eenvoudig worden aangepast aan je lichaam dankzij de klittenband- en kliksluiting en de verstelbare band zorgt voor extra ondersteuning en stevigheid.

Het Matchu Sports gewichtsvest is gemaakt van zeer stevig kunststof van goede kwaliteit en is verkrijgbaar in de kleur zwart. Elk zandzakje kan afzonderlijk worden verwijderd of toegevoegd, waardoor je met verschillende gewichten kunt trainen en de intensiteit van je workout kunt verhogen.

Een nadeel van het gewichtsvest is dat het met 20 kg misschien te zwaar is voor beginners. Het is daarom aan te raden om langzaam op te bouwen en te beginnen met lichtere gewichten.

Waarom zou je een gewichtsvest willen kopen?

We hebben je onze top 5 gewichtsvesten gegeven, maar waarom zou je überhaupt trainen met een gewichtsvest? We hebben daar al een artikel over geschreven, maar hierbij nogmaals een aantal belangrijke voordelen.

Toename van spierkracht

Een gewichtsvest kan worden gebruikt om extra gewicht toe te voegen aan lichaamsgewichtsoefeningen zoals push-ups en pull-ups. Door extra gewicht toe te voegen aan deze oefeningen, kan de spierkracht worden verbeterd.

Betere conditie

Het dragen van een gewichtsvest kan helpen om de conditie te verbeteren. Dit komt doordat het lichaam harder moet werken om het extra gewicht te dragen, waardoor het cardiovasculaire systeem wordt uitgedaagd en verbeterd.

Verbetering van de botdichtheid

Studies hebben aangetoond dat het dragen van een gewichtsvest kan helpen om de botdichtheid te verbeteren. Dit kan vooral voordelig zijn voor volwassenen die meer vatbaar zijn voor osteoporose.

Een betere postuur

Een gewichtsvest kan ook helpen om de houding te verbeteren. Dit komt doordat het extra gewicht de spieren in de rug en de core triggerd om harder te werken. Je lichaam zal automatisch een betere houding gaan aannemen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een goede gewichtsvest?

Het loont dus om met een gewichtsvest te trainen. Ondanks dat wij de beste gewichtsvesten op een rijtje hebben gezet, kun je ook zelf nog onderzoek doen.

Hier zijn een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden:

Gewicht

Het eerste waar je naar wilt kijken bij het kopen van een gewichtsvest is het gewicht. Gewichtsvesten zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten, van enkele kilo’s tot meer dan 20 kilo. Het is belangrijk om een gewicht te kiezen dat past bij je niveau en doelen.

Wil je investeren in een goede gewichtsvest? Koop dan altijd een gewichtsvest die je kan aanpassen naar een gewenst gewicht. Dit zijn de zogenaamde verstelbare gewichtsvesten.

Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel bij het kopen van een gewichtsvest. Je wilt ervoor zorgen dat het vest goed aansluit op je lichaam en niet te los zit. Een te los vest kan tijdens het trainen schuren en wrijven, wat kan leiden tot irritatie. Daarnaast wil je ervoor zorgen dat het vest niet te strak zit, zodat het je bewegingen niet beperkt.

Tijdens ons onderzoek hebben we alle gewichtsvesten geprobeerd tijdens het CrossFitten en hardlopen. De pasvorm verschilt uiteraard per persoon.

Materiaal

Het materiaal van het gewichtsvest is ook belangrijk. Het moet duurzaam en comfortabel zijn om te dragen.

Gewichtsvesten moeten aardig wat kilo’s kunnen dragen. Goedkope varianten zijn vaak niet helemaal stevig merkten we. We vermoeden dat ze na een tijdje zullen losraken. De tijd zal het leren. Overigens traint iedereen met een andere intensiteit.

Verstelbaarheid

Sommige gewichtsvesten zijn verstelbaar, wat betekent dat je het gewicht kunt aanpassen aan je niveau. Dit kan handig zijn als je je trainingen wilt variëren en het gewicht wilt aanpassen aan verschillende oefeningen.

Extra functies

Sommige gewichtsvesten hebben extra functies, zoals zakken voor het opbergen van een telefoon of sleutels. Het kan handig zijn om een vest te kiezen met deze extra functies, maar het is natuurlijk niet altijd nodig.

Mijn conclusie over de beste gewichtsvesten

Een gewichtsvest kan een waardevolle aanvulling zijn op je training, maar het is belangrijk om de juiste te kiezen. Bij het kiezen van een gewichtsvest moet je letten op het gewicht, de pasvorm, het materiaal, de verstelbaarheid en eventuele extra functies.

De ZEUZ, KRAKEN, Tunturi en Matchu Sports gewichtsvesten zijn allemaal zeer goede gewichtsvesten momenteel op de markt. Wij proberen dit lijstje altijd up-to-date te houden.

Doe vooral ook je eigen onderzoek. Ik train al een tijdje met het gewichtsvest van ZEUZ. Dit vest bevalt me zeer goed. Het was aan de wat prijzige kant, maar ik ga liever voor kwaliteit. Voorheen had ik goedkopere varianten, maar die gingen redelijk snel kapot.

Hopelijk ben je geholpen met dit artikel over de beste gewichtsvesten. Op naar een betere versie van jezelf!


Amir Bahar - Sportexpert

Over de auteur

Amir Bahar. Onze sportexpert op het gebied van voornamelijk fitness, krachttraining en vechtsporten. Amir heeft ontzettend veel passie voor sport en gezondheid. In zijn artikelen probeert hij altijd relevante en wetenschappelijke bronnen te verzamelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *