Laatst bijgewerkt in augustus 2023
Rode uiensaus is een smaakvolle saus perfect voor shoarma, gegrild vlees of groente. Het is een vrij simpele saus en heel makkelijk te maken.
Ik maak sinds een aantal jaar dan ook zelf rode uiensaus. Vooral bij kipshoarma geniet ik extra van mijn eten. En het mooie is; je hebt de saus binnen 10 minuten gemaakt. Ik deel graag mijn recept met je!
Wat heb je nodig voor rode uiensaus?
Om rode uiensaus te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. Ik gebruik zelf altijd zoveel mogelijk biologische producten, maar deze kun je uiteraard vervangen voor niet-biologische producten.
- 2 rode uien
- 2 eetlepesl extra vierge olijfolie.
- Een klein blikje tomatenpuree.
- 1 teen knoflook.
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie.
- Zout naar smaak.
- Zwarte peper naar smaak.
- Sriracha (optioneel).

Bereidingswijze rode uiensaus
Rode uiensaus is ontzettend makkelijk te maken. Volg de onderstaande stappen en je bent binnen 10 minuten klaar.
- Snijd de ui in kleine stukjes.
- Meng de ui met olijfolie en tomatenpuree.
- Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookstamper en voeg dit toe aan het mengsel.
- Voeg daarna zout en peper toe. Dit doe je naar smaak.
- Blijf goed roeren en meng als laatste de fijngehakte peterselie erbij.
- Je kunt nog eventueel sriracha of chili toevoegen om het wat pittiger te maken.
- Bewaar de rode uiensaus in een goede weckpot.
Het bovenstaande recept is voor ongeveer 2 personen. Zorg dat je een goed afsluitbare pot hebt of serveer direct.
Eetsmakelijk!

Over de auteur
Ron van Straten. Voedingsdeskundige met meer dan 15 jaar ervaring. Heeft ontzettend veel passie over de werking van voeding op ons lichaam. Ron heeft vele onderzoeken mogen uitvoeren en doet dat op eigen houtje nog steeds. Hij helpt mensen met hun voeding en gezondheid. Hij probeert ook vaak nieuwe recepten uit.