Water met zout drinken (Sole Recept)

Laatst bijgewerkt in augustus 2023

Als iemand die geobsedeerd is met gezonde levensstijl en voeding, heb ik onlangs ontdekt dat het drinken van water met Sole (Keltisch zeezout) een geweldige manier is om je lichaam te ontgiften, hydrateren en te ondersteunen. Als je nog nooit van Sole hebt gehoord, is het een oplossing van Keltisch zeezout en water. Heel simpel dus. Ik leg je alles uit wat je nog meer moet weten.

Belangrijkste punten

 • 💡 Water drinken met Sole (Keltisch zeezout) is een natuurlijke manier om het lichaam te hydrateren en te ondersteunen.
 • 💡 Keltisch zeezout wordt gewonnen uit de Atlantische Oceaan bij de Bretagne kust in Frankrijk en bevat veel mineralen.
 • 💡 Het drinken van water met Keltisch zeezout kan helpen bij het herstellen van de vochtbalans, het reguleren van de bloeddruk, het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van vermoeidheid en hoofdpijn.
 • 💡 Sole kan eenvoudig worden gemaakt door een halve eetlepel Keltisch zeezout op te lossen in een liter gefilterd water.
 • 💡 Het drinken van water met Keltisch zeezout kan een positief effect hebben op de gezondheid en is een kleine aanpassing in de dagelijkse routine.

Waar komt Keltisch Zeezout vandaan?

Keltisch zout, ook wel bekend als ‘Celtic sea salt‘, is een type zout dat wordt gewonnen uit de Atlantische Oceaan in de buurt van de Bretagne kust in Frankrijk. Het wordt beschouwd als een gezonde keuze in vergelijking met regulier tafelzout, omdat het rijk is aan mineralen.

Mijn ervaring met het drinken van water met zout

Ik heb het concept al vaak voorbij zien komen. Na een tijdje ben ik me toch erin gaan verdiepen. Daarvoor had ik geen specifieke reden.

Elke ochtend begin ik met een glas gefilterd water met wat Keltisch zeezout. Dit is voor mij een goed begin van de dag. 

Na het slapen verlies je namelijk veel vocht. Zodra je opstaat, is het belangrijk je vochtbalans weer op peil te krijgen. De toevoeging van Keltisch zeezout helpt daarbij. 

Ook overdag drink ik thee met Keltisch zeezout. In de ochtend heb ik mijn thermofles al klaarstaan. Ik doe een beetje Keltisch Zeezout erin en ik ben klaar om te gaan.

Ik merk dat ik veel minder vaak naar het toilet moet. Verder heb ik ook geen hoofdpijn meer. Dit blijkt een veelvoorkomend effect te zijn. Dit wist ik niet van tevoren.

Ten slotte  ziet mijn huid er beter uit en voel ik me fitter. Of Sole, van dat laatste, nou echt de oorzaak van is, vind ik lastig te zeggen. Er zijn namelijk zoveel factoren die een rol spelen. Maar goed, het placebo effect is ook niet verkeerd.

Wat zit er in Sole?

Sole is een natuurlijke bron van mineralen, zoals calcium, magnesium, jodium en zout.

Het helpt bij de regulatie van de bloeddruk, versterkt het immuunsysteem en ondersteunt de spijsvertering.

Bovendien kan het ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en stress. Dit laatste kan ik persoonlijk bevestigen. Ik merk degelijk een verschil. 

De voordelen van Keltish zout

De voordelen van Keltisch zeezout zijn talrijk en kunnen een positief effect hebben op onze gezondheid. Hieronder heb ik nog even de voornaamste voordelen voor je opgesomd.

 • Het herstellen van de vochtbalans in het lichaam.
 • Het reguleren van de bloeddruk.
 • Het verbeteren van de spijsvertering.
 • Vermindering van vermoeidheid.
 • Snel herstel van spierpijn.
 • Vermindering van hoofdpijn.

In de onderstaande video legt Dr. Bob nog even uit waarom Keltisch zeezout belangrijk is. 

Hoe maak je Sole?

Het maken van Sole is eenvoudig. Je hebt alleen Keltisch zeezout en gefilterd water nodig. Meng een halve eetlepel Keltisch zeezout in een liter gefilterd water en roer totdat het zeezout is opgelost.

Ik raad aan om een half uur voor of na een maaltijd Sole te drinken. Het kan ook helpen bij het verminderen van hongergevoel tussen maaltijden door.

Mijn conclusie over het drinken van water met Keltisch zeezout

Al met al is het drinken van water met Keltisch zeezout een simpele manier om je lichaam te ondersteunen en je gezondheid te verbeteren.

Het is slechts een kleine aanpassing in je dagelijkse routine. Ik weet inmiddels niet meer beter.

Probeer het eens uit en voel de verschillen zelf!


Ron van Straten - Voedingsexpert

Over de auteur

Ron van Straten. Voedingsdeskundige met meer dan 15 jaar ervaring. Heeft ontzettend veel passie over de werking van voeding op ons lichaam. Ron heeft vele onderzoeken mogen uitvoeren en doet dat op eigen houtje nog steeds. Hij helpt mensen met hun voeding en gezondheid.