Beste kleine waterkoker kopen

Laatst bijgewerkt in oktober 2023

Ben je op zoek naar een kleine waterkoker die perfect is voor een lekker kopje thee of koffie? Of heb je niet genoeg ruimte in de keuken? In dit artikel bespreek ik de beste kleine waterkokers op dit moment.

Tijdens mijn onderzoek naar kleine waterkokers heb ik rekening gehouden met de grootte, het materiaal, het vermogen, het gebruikersgemak, mijn eigen ervaring en reviews van anderen.

Ik kan je alvast top 3 kleine waterkokers geven:

 1. SMEG mini waterkoker
 2. Inventum HW508 waterkoker
 3. Russell Hobbs 24992-70 waterkoker

Voordelen van een kleine waterkoker

Waarom zijn mensen zo vaak op zoek naar een kleine waterkoker? Er zijn verschillende voordelen van een kleine waterkoker:

 • Ruimtebesparend. Een kleine waterkoker neemt weinig ruimte in beslag dan een grote waterkoker. Heb je niet veel ruimte in je keuken, dan is dit dus ideaal.

 • Snelheid. Met een kleine waterkoker heb je minder water nodig, waardoor het water sneller opwarmt dan een grote waterkoker. Erg handig als je haast hebt of slechts 1 kopje thee of koffie wilt zetten.

 • Handig voor op reis. Wil je altijd ergens thee kunnen drinken, dan is een kleine waterkoker superhandig voor op reis. Waterkokers in het hotel of appartement worden vaak nauwelijks onderhouden.

 • Energiezuinig. Met een kleine waterkoker heb je minder water nodig en verbruik je minder energie dan een grote waterkoker. Dit is dus beter voor het milieu en je geld.

Onder kleine waterkokers verstaan we de varianten tussen de 0,5 en 1 liter. Vooral mensen die in hun eentje wonen is een kleine waterkoker ideaal. Ook ik had jarenlang een waterkoker van 0,8 liter op mijn studentenkamer.

Ben je op zoek naar waterkoker met temperatuurregeling? Dan moet ik je helaas teleurstellen. Kleine waterkokers hebben vaak geen instelbare temperatuur. Je komt dan gelijk uit bij de grotere waterkokers.

Wat zijn de beste kleine waterkokers?

Aan het begin van dit artikel had ik al de top 3 beste kleine waterkokers opgesomd. Er zijn echter nog meer goede modellen. Ik heb hieronder 5 waterkokers geselecteerd die het overwegen waard zijn.

#1. SMEG mini waterkoker

waterkoker smeg mini wit

Beoordeling: 4,9/5

Wat we goed vinden:

 • Mooi design
 • Soft opening deksel
 • Veiligheidssysteem

Wat we minder vinden:

 • Prijzig

Belangrijkste punten

De SMEG mini waterkoker KLF05 staat op plek 1 en is een functionele en duurzame waterkoker met een capaciteit van 0,8 liter, wat ideaal is voor het koken van water voor 2-3 koppen thee. Het apparaat is dubbelwandig, met een rvs-binnenkant en een kunststof buitenkant, waardoor het water langer warm blijft.

Het heeft ook een soft opening deksel, een antislip voet en een geïntegreerd veiligheidssysteem dat ongelukken voorkomt als er geen water meer in de waterkoker zit.

De waterkoker is beschikbaar in 7 verschillende kleuren en heeft een mooi design met een 3D logo aan de buitenkant. Het 1400W verwarmingselement zorgt ervoor dat het water snel kookt.

SMEG is een merk dat zich richt op duurzaamheid en respect voor het milieu, en ontwerpt haar apparaten met toewijding voor de milieueisen.

#2. Inventum HW508 waterkoker

inventum kleine waterkoker zilver

Beoordeling: 4,7/5

Wat we goed vinden:

 • Droogkookbeveiliging
 • Automatische uitschakeling
 • Lange garantie
 • Prijs

Wat we minder vinden:

 • Water is niet binnen een minuut warm

Belangrijkste punten

De Inventum HW508 waterkoker staat op plek 2 en is een mini rvs-waterkoker met een inhoud van 0,8 liter en een vermogen van 1100 watt. Het apparaat is voorzien van een droogkookbeveiliging en automatische uitschakeling.

Dankzij het verborgen verwarmingselement is het apparaat makkelijker schoon te maken en wordt kalkaanslag voorkomen. De waterkoker is snoerloos bij te vullen en uit te schenken en kan 360° draaien op het voetstuk. Bovendien geeft Inventum standaard 5 jaar garantie op de waterkoker.

#3. Russell Hobbs 24992-70 waterkoker

Russell Hobbs 24992-70 waterkoker

Beoordeling: 4,6/5

Wat we goed vinden:

 • Energiezuinig
 • Krachtig
 • Lange garantie
 • Prijs

Wat we minder vinden:

 • Ontwerp

Belangrijkste punten

De Russell Hobbs Colours Plus+ Mini Waterkoker is een kleine en krachtige waterkoker met een inhoud van 1 liter en een vermogen van 2400 Watt. Deze waterkoker staat op nummer 3 van het lijstje.

De waterkoker heeft een handige aanduiding voor 1, 2 of 3 koppen thee, waardoor je tot 66% aan energie kunt besparen.

De waterkoker kookt 1 kopje in slechts 50 seconden en is voorzien van een perfecte schenktuit om geknoei te voorkomen.

Het apparaat heeft een verlichte aan/uitknop en een uitneembaar, wasbaar antikalkfilter. Het wordt geleverd met een 360° draaivoet en heeft een garantie van 2 jaar (plus 1 jaar gratis garantie bij registratie).

#4. Russell Hobbs 24191-70 waterkoker

russell hobbs 24191-70 kleine water koker

Beoordeling: 4,5/5

Wat we goed vinden:

 • Energiezuinig
 • Krachtig
 • Doorzichtig

Wat we minder vinden:

 • Geluid

Belangrijkste punten

De Compact Home Glass waterkoker is een ideale keuze voor mensen met een kleine keuken of een beperkte ruimte op het aanrecht. Deze waterkoker is onze nummer 4.

Met een inhoud van 0.8 liter en een vermogen van 2200 watt is deze waterkoker krachtig genoeg om aan elke kookbehoefte te voldoen, terwijl het compacte ontwerp ervoor zorgt dat het tot 30% ruimte op het aanrecht bespaart.

De waterkoker is energiebesparend en het waterniveauvenster en de perfecte schenktuit maken het gebruik ervan gemakkelijk en efficiënt. Bovendien bespaar je met deze waterkoker tot 60% energie.

#5. WMF KITCHENmini waterkoker

WMF KITCHENminis kleine waterkoker

Beoordeling: 4,5/5

Wat we goed vinden:

 • Ontwerp
 • Waterniveau-indicator
 • Droogkookbeveiliging
 • Makkelijk schoon te maken

Wat we minder vinden:

 • Prijs

Belangrijkste punten

De WMF KITCHENmini waterkoker staat op plek 5 en is een compacte en krachtige waterkoker met een capaciteit van 0,8 liter en een vermogen van 1800 watt. De waterkoker heeft een verborgen roestvrijstalen verwarmingselement en een gemakkelijk te openen deksel.

Dankzij de interne waterniveau-indicator kan de benodigde waterhoeveelheid nauwkeurig worden gemeten. De waterkoker is veilig in gebruik dankzij de droogkook- en oververhittingsbeveiliging, automatische kookstop en dekselvergrendeling.

Het apparaat is geschikt voor kleine huishoudens en voor op de camping. De WMF KITCHENmini waterkoker heeft een stijlvol ontwerp van roestvrijstaal en is gemakkelijk schoon te maken dankzij de uitneembare anti-kalkfilter.

Overweeg je een waterkoker aan te schaffen met je bol.com cadeaukaart? Kijk eerst even hoeveel saldo je nog hebt op bol.com.

Hoe heb ik de waterkokers getest?

Tijdens mijn onderzoek naar goede kleine waterkokers heb ik gelet op een aantal belangrijke punten. Ik heb natuurlijk gekeken naar de capaciteit. Kleine waterkokers moeten ook echt klein zijn. Dat betekent maximaal 1 liter.

Verder heb ik bijgehouden hoe snel het water opgewarmd is. Dat kan namelijk nog erg verschillen. Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk genieten van een kopje thee of koffie.

Daarnaast heb ik ook gekeken hoe makkelijk een waterkoker te gebruiken is. Denk daarbij aan een eenvoudige bediening, goed handvat, lengte van het snoer en of de klep goed open en dicht gaat.

Ten slotte heb ik gelet op het geluidsniveau en materiaal. Ik vind het namelijk zelf prettig als een waterkoker niet te veel geluid maakt.

Mijn conclusie over kleine waterkokers

Kleine waterkokers zijn dus ideaal voor kleine keukens. Ze zijn tevens energiezuinig en je hebt binnen een minuut je thee of koffie.

Alle besproken waterkokers hebben een uitstekende beoordeling. De prijzen kunnen echter uit elkaar lopen. Ik heb zelf bijvoorbeeld een SMEG mini waterkoker, omdat ik het design gewoon ontzettend mooi vind.

Maar de SMEG mini waterkoker is relatief gezien best prijzig. Er zijn andere waterkokers die veel goedkoper zijn en even goed.

Hopelijk kan je nu de beste kleine waterkoker kiezen. Vergeet overigens niet geregeld je waterkoker te ontkalken. Veel succes!


Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *