IJsblokjesmachine voor een ijsbad

Laatst bijgewerkt in oktober 2023

Een ijsbad kan je lichaam en geest een verfrissen, herstellen en je een krachtige energieboost geven. Het probleem vaak bij ijsbaden thuis, zijn de ijsblokjes! Je wilt natuurlijk op elk gewenst moment een ijsbad kunnen nemen, zonder dat je van tevoren ijsblokjes in de supermarkt moet halen en eventueel bewaren. Erg onpraktisch.

Om dit op te lossen kan je de beste een ijsblokjesmachine voor je ijsbaden kopen. Wij vertellen alles wat je moet weten.

Belangrijkste punten

 • šŸ’” Een ijsblokjesmachine voor een ijsbad kan je lichaam en geest verfrissen, herstellen en een krachtige energieboost geven.
 • šŸ’§ Een ijsblokjesmachine werkt ontzettend eenvoudig.
 • ā„ļø Voornaamste redenen voor een ijsblokjesmachine: snelle productie van ijs en geldbesparing op de lange termijn.
 • šŸ† Beste ijsblokjesmachine voor ijsbaden: KitchenBrothers.

Hoe werkt een ijsblokjesmachine?

Een ijsblokjesmachine werkt op een eenvoudige manier om de gewenste ijsblokjes te produceren. Hier is het basisproces van een ijsblokjesmachine:

 1. Waterinlaat: Het water wordt via een bak of leiding in de ijsblokjesmachine gevoerd.

 2. Koelcyclus: Het water wordt afgekoeld tot net onder het vriespunt.

 3. IJsvorming: Het gekoelde water wordt in ijsvormige compartimenten gegoten, waar het geleidelijk bevriest.

 4. IJsblokjes loslaten: Zodra het water volledig is bevroren, worden de ijsblokjes losgemaakt van de compartimenten.

 5. Opslag: De geproduceerde ijsblokjes worden veilig opgeslagen, totdat je ze nodig hebt.

Lees hier meer over hoe een ijsblokjesmaker werkt.

ijsblokjes voor een ijsbad

Waarom een ijsblokjesmachine voor een ijsbad?

In een ijsbad hoort natuurlijk ijs.. Elke keer ijsblokjes in de supermarkt halen kost tijd en geld. Je kunt misschien beter eenmalig investeren in een goede ijsblokjesmachine.

Hier zijn enkele redenen waarom een ijsblokjesmachine essentieel is voor een optimale ijsbad ervaring:

 1. Snelle ijsproductie: Met een ijsblokjesmachine kun je in korte tijd een grote hoeveelheid ijsblokjes produceren, waardoor je niet lang hoeft te wachten om je ijsbad te starten.

 2. Geschikt moment kiezen: Een ijsblokjesmachine zorgt voor een continue toevoer van ijsblokjes en kan je aanzetten wanneer je besluit om een ijsbad te nemen. Je hoeft dus niet van tevoren ijsblokjes in te slaan. Dit scheelt weer ruimte in je vriezer.

 3. Energiegebruik: Moderne ijsblokjesmachines zijn energiezuinig. Het is overigens een investering die je uiteraard ook voor feestjes kunt gebruiken.

 4. Makkelijk te gebruiken: Met eenvoudige bedieningsknoppen en automatische functies zijn ijsblokjesmachines zeer gebruiksvriendelijk.

De beste ijsblokjesmachine voor ijsbaden kopen

Als je geregeld een ijsbad neemt en als je daarvoor een ijsblokjesmaker wilt gebruiken, dan heb je natuurlijk een ander soort type machine nodig dan puur voor feestjes of de horeca.

Na lang onderzoek en diverse ijsblokjesmachines geprobeerd te hebben, ben ik eindelijk tevreden. Ik kan je echt het apparaat van KitchenBrothers aanbevelen. Waarom? Om de volgende redenen.

 • 12 kg aan ijs in slechts 24 uur.
 • 9 ijsblokjes in 8 minuten.
 • Bijna geen geluid.
 • Geen watertoevoer nodig.
 • Energiezuinig.

Deze ijsblokjesmachine is een absolute gamechanger en heeft veel te bieden. Met een indrukwekkende productie van 12 kg ijs in slechts 24 uur, hoef je nooit meer lang te wachten op je ijsblokjes.

Een van de meest indrukwekkende eigenschappen van deze ijsblokjesmachine is het geluid. Met een geluidsniveau van slechts 42 dB hoor je bijna niets.

De KitchenBrothers ijsblokjesmachine is ook verrassend zuinig in energieverbruik, met slechts 95W vermogen. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart op je energierekening, maar ook een milieubewuste keuze maakt.

Wat deze machine echt onderscheidt, is zijn installatie zonder watertoevoer. Vul gewoon het waterreservoir met kraanwater en laat de ijsblokjesmachine zijn magie doen. Geen gedoe met aansluitingen of gedoe.

Overigens krijgt de ijsblokjesmachine van KitchenBrothers een beoordeling van 4,6 van de 5 sterren. Zie de reviews op bol.com.

Wil je nog meer weten over dit product? We hebben ook het artikel ā€˜KitchenBrothers ijsblokjesmachine reviewā€˜ geschreven. Lees daar meer over de machine.

Snelle ijsblokjesmachine

KitchenBrothers IJsblokjesmachine 2 Liter

Mijn conclusie over ijsblokjesmachines voor een bad met ijs

Met een ijsblokjesmachine in huis kun je nu genieten van verfrissende ijsbaden wanneer je maar wilt. Het werkt snel, je hoeft geen ijs op te slaan en scheelt je op lange termijn geld. Althans voor degene die net als ik elke week twee keer een ijsbad nemen.

Dus, neem de tijd om jezelf onder te dompelen in het ijskoude en ervaar de talloze voordelen die het te bieden heeft. Laat je geest ontspannen en je lichaam herstellen. Maak het jezelf makkelijk met een ijsblokjesmachine!

Overweeg je een ijsblokjesmaker aan te schaffen met je bol.com cadeaukaart? Kijk eerst even hoeveel saldo je nog hebt op bol.com.

Veelgestelde vragen over ijsblokjesmakers voor een ijsbad

Kan ik gewoon ijsblokjes uit de supermarkt gebruiken voor mijn ijsbad?

Ja, je kunt ijsblokjes uit de supermarkt gebruiken, maar het kan duur zijn en je hebt mogelijk niet genoeg opslagruimte in je vriezer. Maar het is zeker mogelijk.

Hoe vaak moet ik mijn ijsblokjesmachine schoonmaken?

Het wordt aanbevolen om je ijsblokjesmachine minstens ƩƩn keer per maand grondig te reinigen om schimmel en bacteriƫn te voorkomen. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe vaak je de machine gebruikt.

Hoe lang duurt het voordat een ijsblokjesmachine ijs produceert?

Dit hangt af van het type ijsblokjesmachine en de grootte van de ijsblokjes, maar meestal duurt het enkele minuten tot een paar uur voordat de machine ijs produceert.

Kan een ijsbad gevaarlijk zijn voor mensen met bepaalde medische aandoeningen?

Ja, ijsbaden zijn niet geschikt voor mensen met hartproblemen, hoge bloeddruk of andere ernstige medische aandoeningen. Raadpleeg altijd een arts voordat je begint met koudetherapie.

Kan ik mijn ijsblokjesmachine buiten gebruiken?

Nee, ijsblokjesmachines zijn ontworpen voor binnengebruik en kunnen beschadigd raken als ze worden blootgesteld aan externe weersomstandigheden.

Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *