Waarom waterkoker in hotel niet gebruiken

Laatst bijgewerkt in augustus 2023

Als je op reis bent en in een hotelkamer verblijft, is het verleidelijk om een waterkoker te gebruiken om snel wat water te koken voor een kopje thee of koffie. Maar is het eigenlijk wel veilig om de waterkoker in je hotelkamer te gebruiken?

Het antwoord is niet eenduidig. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de veiligheid en hygiëne van het gebruik van een waterkoker in een hotelkamer. Veel reizigers klagen over het gebrek aan reiniging en onderhoud van de waterkokers in hotelkamers. En dat is niet zomaar.

Hygiëne van waterkokers

Een van de grootste zorgen is dat de waterkokers in hotelkamers vaak niet goed worden schoongemaakt. Hierdoor kunnen er zich ziekteverwekkers ophopen in de waterkoker, zoals bacteriën en schimmels.

Bovendien kunnen gasten ook eten koken in de waterkoker, zoals noedels en eieren, waardoor het risico op voedselvergiftiging en het verspreiden van ziekteverwekkers nog groter wordt. Dit gebeurt vaker dan je denkt en kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals voedselvergiftiging en diarree.

Ondergoed in waterkokers

Er zijn zelfs verhalen van hotelgasten die hun ondergoed in de waterkoker wassen. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar kan ook gevaarlijk zijn als de stoffen in de waterkoker terechtkomen.

Toen ik dit voor het eerst hoorde, kan ik mijn oren niet geloven. Maar er zijn genoeg filmpjes op social media te vinden van hotelgasten die hun ondergoed wassen in een waterkoker. Het is naar mijn mening echt te gek voor woorden, maar helaas waar.

Oplossing voor waterkokers op hotelkamers

Deskundigen raden daarom aan om je eigen kleine waterkoker mee te nemen als je van plan bent om geregeld water te koken tijdens je verblijf in een hotel. Een waterkoker met temperatuurregeling kan ook erg handig zijn. Hier hadden we al een artikel over geschreven.

Daarnaast is het belangrijk om je eigen waterkoker regelmatig schoon te maken en te ontkalken om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wil je het helemaal goed doen, dan zou ik ook letten op BPA-vrije waterkokers. BPA staat voor Bisfenol A en is een chemische stof die gebruikt wordt in de productie van bepaalde kunststoffen. Dit wil je dus vermijden.

Mijn conclusie over waterkokers in hotelkamers

Ik zou niet zomaar een waterkoker in een hotelkamer gebruiken. Check altijd of de waterkoker schoon is, voordat je het gebruikt. Het beste is dus om je eigen waterkoker mee te nemen. In dat geval weet je zeker hoe je waterkoker ervoor staat.

Als je twijfelt of je zorgen maakt over de hygiëne van de waterkoker in je hotelkamer, kun je altijd vragen om een nieuwe of schone waterkoker. Dit is absoluut niet raar om te vragen. Hygiëne is ontzettend belangrijk en dat geldt dus ook voor de waterkoker!


Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *