Waterkoker met temperatuurregeling

Laatst bijgewerkt in april 2023

Voor de echte theeliefhebbers kan een waterkoker met temperatuurregeling niet ontbreken. Wil je meer uit je thee halen, dan moet je ervoor zorgen dat het water op de juiste temperatuur is.

Zwarte thee kan je bijvoorbeeld het beste drinken bij 95 graden, terwijl je groen thee het beste kan drinken op een temperatuur van 80 graden.

Een waterkoker met instelbare temperatuur is ook handig voor het bereiden van babyvoeding, het maken van soep en nog veel meer. Het is echt een ideale toevoeging in je keuken.

In dit artikel bespreek ik de beste waterkokers met een temperatuurregeling. Hieronder vind je alvast de top 3 waterkokers die je op temperatuur kan instellen.

 1. Bosch TWK8611P Styline
 2. Bosch TWK8613P Styline
 3. COOK-IT digitale waterkoker

De beste waterkokers met temperatuurregeling

Wij hebben voor dit artikel onderzoek gedaan naar de beste waterkokers met temperatuurregeling. Er zijn ontzettend veel waterkokers op de markt. Elke waterkoker heeft voor- en nadelen. Hieronder vind je een top 5 waterkokers die het overwegen waard zijn.

Kijk vooral welke waterkoker met temperatuurregeling het beste bij je past. Hopelijk biedt het onderstaande je meer duidelijkheid.

#1. Bosch TWK8611P Styline waterkoker

Bosch TWK8611P Styline waterkoker met temperatuurregeling

Beoordeling: 4,7/5

Wat we goed vinden:

 • Warmhoudfunctie
 • Uitneembare kalkfilter
 • Makkelijk schoon te maken
 • 4 temperatuurinstellingen

Wat we minder vinden:

 • Kalkfilter van plastic

Belangrijkste punten

De Bosch TWK8611P Styline waterkoker staat op plek 1 en is een veelzijdige waterkoker met handige functies. Je kunt eenvoudig de temperatuur van het water instellen met behulp van de TemperatureControl-optie, die vier verschillende temperaturen biedt. Bovendien heeft deze waterkoker een warmhoudfunctie die het water tot 30 minuten op de gewenste temperatuur houdt.

De waterkoker heeft een dubbelwandige behuizing en is uitgerust met anti-slipvoetjes, waardoor het veilig en stabiel blijft staan tijdens het gebruik. Bovendien is het uitneembare kalkfilter eenvoudig te reinigen en het snoeropbergsysteem maakt het opbergen van de waterkoker gemakkelijk.

De Bosch TWK8611P Styline waterkoker is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen en heeft een 360 graden draaibare schenkkan en een snoerloos afneembare basis.

Een nadeel van deze waterkoker is dat het kalkfilter van plastic is, wat voor sommige gebruikers minder duurzaam kan zijn. Ook wordt de waterkoker als groot ervaren.

Al met al is de Bosch TWK8611P Styline waterkoker een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een waterkoker met verschillende temperatuurinstellingen en handige functies voor dagelijks gebruik.

#2. Bosch TWK8613P Styline waterkoker

Bosch TWK8613P Styline met temperatuurregeling

Beoordeling: 4,6/5

Wat we goed vinden:

 • Warmhoudfunctie
 • 4 temperatuurinstellingen
 • Automatische uitschakeling
 • Design

Wat we minder vinden:

 • Oogt groot
 • Maakt luider geluid dan gewenst
 • Prijs

Belangrijkste punten

De Bosch TWK8613P Styline waterkoker staat op nummer 2 en is een uitstekende keuze voor theeliefhebbers die graag hun thee op de juiste temperatuur willen zetten. Deze waterkoker kan je op een van de vier temperaturen instellen: 70 °C, 80 °C, 90 °C, of 100 °C. De waterkoker is ook voorzien van een warmhoudfunctie die tot 30 minuten actief blijft, zodat je altijd warm water bij de hand hebt.

De waterkoker heeft een 360 graden bodem en een snoeropbergsysteem voor een opgeruimde uitstraling. De Bosch TWK8613P Styline waterkoker heeft ook een dubbelwandige behuizing en een anti-slipvoetjes voor de veiligheid.

Het enige nadeel is, net als Bosch TWK8611P Styline, dat deze waterkoker van plastic is. Al met al is de Bosch TWK8613P Styline waterkoker een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en handige waterkoker met temperatuurregeling.

#3. COOK-IT Luxury waterkoker

COOK-IT Luxury waterkoker met instelbare temperatuur

Beoordeling: 4,6/5

Wat we goed vinden:

 • Design
 • Warmhoudfunctie
 • Droogkookbeveiliging
 • Materiaal van rostvrijstaal
 • 5 verschillende temperatuurinstellingen
 • Prijs

Wat we minder vinden:

 • Staat altijd aan

Belangrijkste punten

Ook de COOK-IT digitale waterkoker is de perfecte aanvulling voor elke theeliefhebber en is onze nummer 3. Het strakke design en het verlichte digitale scherm maken het gebruik van de vijf verschillende warmtestanden een eitje.

Van melkpoeder tot gekookt water, de voorgeprogrammeerde temperaturen brengen de beste smaak van jouw favoriete drankje naar voren. De waterkoker is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal en heeft een automatische warmhoudfunctie, droogkookbeveiliging en schakelt automatisch uit na 30 seconden. Dankzij de grote opening is kalkaanslag gemakkelijk te verwijderen. Dit is een van mijn favorieten.

#4. Plint Retro-Look waterkoker

Plint Retro-Look met instelbare temperatuur

Beoordeling: 4,5/5

Wat we goed vinden:

 • Design
 • Materiaal van rvs
 • Beveiliging
 • Energiezuinig
 • 4 temperatuurinstellingen

Wat we minder vinden:

 • Snelheid
 • Prijs

Belangrijkste punten

De vernieuwde PLINT Retro waterkoker staat op plek 4 en is een fantastisch waterkoker dat aan alle wensen van een theeliefhebber voldoet. Het unieke design is nagenoeg onveranderd, maar de waterkoker is nu regelbaar in stappen van 60°, 75°, 90° en 100°C en is sneller dan voorgaande modellen.

Dankzij het dubbelwandige systeem is deze waterkoker tevens een warmhoudkan en een van de veiligste op de markt. De binnenketel is gemaakt van hoogwaardig rvs en bevat geen kunststof aan de binnenzijde.

De variabele temperatuurregeling maakt de waterkoker geschikt voor alle soorten thee en is eenvoudig te bedienen via de overzichtelijke knoppen in het handvat. Naast de automatische uitschakeling heeft de waterkoker een oververhittingsbeveiliging.

Met een inhoud van 1,7 liter en de warmhoudfunctie op 60° of 90°C kun je het water geruime tijd op temperatuur houden. Het ontkalken van deze waterkoker is eenvoudig met azijn en water. Kortom, een veilige, energiezuinige en retro waterkoker die voldoet aan alle eisen van een moderne theeliefhebber.

Lees hier meer over het ontkalken van waterkokers.

#5. Siemens TW86103P waterkoker

Siemens TW86103P waterkoker met regeling van temperatuur

Beoordeling: 4,5/5

Wat we goed vinden:

 • Rvs-kalkfilter
 • Warmhoudfunctie
 • 4 temperatuurinstellingen
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Design

Wat we minder vinden:

 • Binnenkant is van kunststof
 • Prijs

Belangrijkste punten

De Siemens TW86103P Sensor for Senses waterkoker is een perfecte aanwinst voor de theeliefhebber die houdt van controle over hun thee. Deze waterkoker staat bij ons op plek 5.

Met vier temperatuurinstellingen en een 30 minuten warmhoudfunctie kun je elk kopje thee op de ideale temperatuur krijgen.

Het LED-display geeft duidelijk aan welke temperatuur is ingesteld, terwijl de keepWarm Sensor ervoor zorgt dat je het water niet steeds opnieuw hoeft te koken. Het apparaat is ook eenvoudig te gebruiken en te reinigen, met een handige knop voor het openen van de deksel en een uitneembaar rvs-kalkfilter. Kortom, wederom een slimme en stijlvolle keuze voor een waterkoker met temperatuurregeling.

Voordelen van waterkokers met instelbare temperatuur

Een waterkoker met een instelbare temperatuur is ontzettend handig. Ik heb de belangrijkste voordelen voor je opgesomd.

 • Efficiëntie. Doordat je water op de juiste temperatuur kan instellen, bespaar je tijd en energie. Je hoeft bijvoorbeeld niet te wachten totdat het water is afgekoeld. Je kan dus gelijk het water gebruiken.
 • Smaak. Diverse theesoorten kun je het beste op een bepaalde temperatuur drinken. Dit zorgt voor een optimale smaakbeleving. Onder het kopje ´De juiste temperaturen voor thee, koffie en meer´ lees je hier meer over.
 • Veiligheid. Doordat je de juiste temperatuur kan instellen, weet je zeker dat babyvoeding niet te warm is of andere dranken voor kinderen. Voor mijn nichtjes zet ik thee met meteen de juiste temperatuur, zodat ze het meteen kunnen drinken.

Een waterkoker met temperatuuropties moet je niet verwarren met een Quooker. Er is een groot verschil tussen waterkokers en Quookers. We hebben daar een apart artikel aan toegewijd.

Hoe hebben wij waterkokers met temperatuurregeling getest?

De waterkokers met temperatuurregeling heb ik op dezelfde manier getest als het artikel ‘Beste kleine waterkokers’.

Tijdens ons onderzoek heb ik gelet op de capaciteit van de waterkoker. Je wilt als theeliefhebber namelijk niet een te kleine waterkoker.

Verder heb ik gelet op de snelheid bij het opwarmen van water. Iedereen is ontzettend druk en wil zo snel mogelijk tot warm of gekookt water beschikken.

Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid nog een belangrijk aspect van waterkokers. Hoe makkelijk is de temperatuur in te stellen? Hoe lang is het snoer? Gaat de klep goed open en kan je gemakkelijk water inschenken? Dat zijn allemaal punten waar we naar gekeken hebben.

Verder is de daadwerkelijke temperatuur natuurlijk belangrijk. Bij het opwarmen van water hebben we ook de exacte temperaturen gemeten. Dit bleek bij alle modellen in orde te zijn.

Ten slotte is er gelet op het geluidsniveau en het materiaal. Hoe minder geluid een waterkoker maakt, hoe beter vind ik. Maar ook het materiaal moet stevig zijn. Bovendien moet het liefst een BPA-vrije waterkoker zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterkoker met instelbare temperatuur?

Ben je van plan om een waterkoker met instelbare temperatuur te kopen? Dan moet je op een aantal belangrijke punten letten.

 • Temperaturen. Dit klink logisch, maar denk goed na over de temperaturen die je nodig hebt voor je drankjes. Hoe meer opties, hoe duurder. Maar vaak heb je echt niet alle opties nodig. Je hebt meestal de keuze uit vier temperaturen.

 • Inhoud. De capaciteit van een waterkoker kan erg verschillen. Ben je ook grote theeliefhebber of woon je met meerdere personen in een huis, dan is een waterkoker van minimaal 1,5 liter altijd handig. Maar er zijn uiteraard ook kleinere modellen beschikbaar.

 • Snelheid. Ik wil altijd snel mijn water gekookt hebben. Heb je net als ik minder geduld, dan moet je goed letten op de snelheid van het gekookte water. Hoe meer wattage, hoe sneller het water verwarmd wordt.

 • Functionaliteiten. Tegenwoordig hebben waterkokers steeds meer toeters en bellen. Sommige zijn handig, andere lijken overbodig. Ga dus goed na wat jouw wensen zijn. Sommige waterkokers hebben handige extra functies, zoals een warmhoudstand, automatische uitschakeling, een timer of digitale display.

 • Onderhoud. Ook waterkokers moeten vaak schoongemaakt worden. Het materiaal speelt daar uiteraard een rol in. Kijk naar het materiaal van de waterkoker en of deze gemakkelijk schoon te maken is. Vaak zijn waterkokers van roestvrijstaal of glas, met een uitneembare kalkfilter gemakkelijk schoon te maken. Sommige waterkokers hebben ook een kunststof binnenkant, die minder duurzaam kan zijn.

De juiste temperaturen voor thee, koffie en meer

De warmte van het water heeft invloed op de kwaliteit van je thee of ander drankje. Het is dus ontzettend belangrijk om de juiste temperatuur in te stellen.

Wij hebben verschillende drankjes met de bijhorende temperaturen voor je opgesomd.

 • Koffie 90 ℃
 • Thee algemeen 80 ℃
 • Groene thee 80 ℃
 • Zwarte thee 95 ℃
 • Kruidenthee 95 ℃
 • Rooibosthee 95 ℃
 • Matcha 80 ℃
 • Honing met water 55 ℃
 • Melk 45 ℃

Mijn conclusie over waterkokers met temperatuurregeling

Een waterkoker met temperatuurregeling is ontzettend handig. Vooral voor de theeliefhebbers. Je wilt natuurlijk optimaal genieten van je thee. Een waterkoker met instelbare temperatuur kan daarvoor ongetwijfeld handig zijn.

Je kan een waterkoker ook voor andere dingen gebruiken, zoals babyvoeding, het opwarmen van soep en drankjes voor kinderen. Dit biedt ontzettend veel veiligheid met zich mee en gemak.

Er zijn ontzettend veel waterkokers met temperatuurregeling op de markt. Wij hebben ze natuurlijk niet allemaal kunnen testen, maar wel een groot gedeelte daarvan. Hopelijk kan je nu een juiste keuze maken voor het kopen van een waterkoker met instelbare temperatuur!

Succes!


Ricardo van Doorn - Auteur over woningartikelen

Over de auteur

Ricardo is een vaste schrijver bij Health Guide. Hij schrijft graag over alles wat met je huis te maken heeft. Ricardo heeft jaren ervaring in de woning- en interieurindustrie. Hij houdt zich nu voornamelijk bezig met het testen van producten voor in huis. Op zoek naar producten die je leven veel aangenamer kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *